Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. september 2003 kl 18.00 Gnottene

Sinte Stella

Stella er nesten aldri sint, og det synes de andre Gnottene er irriterende (Foto: Espen Røst)
Stella er nesten aldri sint, og det synes de andre Gnottene er irriterende (Foto: Espen Røst)
Kaisa synes det er så utrolig irriterende at Stella alltid er så rolig. Sampler er enig i at de burde undersøke om Stella aldri blir sint. Sammen med Kaisa legger han en plan; de skal lage en Sinte-Stella-prøve.

- Vi lager en snubletråd slik at Stella faller og blir sint, foreslår Kaisa. Men det virker ikke for Stella synes bare det er gøy. Dermed må de finne på noe annet. - Vi roter overalt, sier Sampler, og er sikker på at det vil gjøre Stella rasende. Men Stella synes bare det ser "silvert" ut.

Gnotteri
Etter å ha tenkt lenge kommer Kaisa og Sampler på at de hittil bare har gjort ting som de selv blir sinte av. Men hva hvis noen spiste gnotteriet hennes? De pakker inn to gnotteribiter og later som om det er en pakke til Stella. Det de ikke vet, er at Stella har hørt alt sammen. Når de spiser opp gnotteriet foran øynene hennes, blir Stella bare litt skuffet.

Endelig sint
Først når Kaisa irritert forteller at de har satt i gang alt sammen for å få henne sint, eksploderer Stella. Hun blir så arg at alle blir redde, og Kaisa og Sampler løper sin vei. Da forteller Stella at hun bare ble sint for å teste det ut, hun har nemlig hatt sin egen Sinte-Stella-prøve.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys – for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har Gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av Gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til Gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97, evnt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,