Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. februar 2009 kl 23.15 Lydverket

På randen av gjennombrudd

White Lies slapp nylig albumet
White Lies slapp nylig albumet "To lose my life…" – Lydverket har snakket med dem om hvordan all oppmerksomheten påvirker dem. (Foto: Steve Gullick)
Møt White Lies, Jenny Wilson og Mastodon – artister og band som står på randen av noe stort.

Britiske White Lies er det bandet som oftest går igjen på lister over hvilke band musikkmagasin har tro på i 2009. De blir kalt det nye stadionbandent og spås som etterfølgere av band som The Killers og Glasvegas.

Lydverket møtte White Lies få dager før deres debutalbum "To lose my life…" ble sluppet, og de forteller om hvordan all oppmerksomheten har preget dem i arbeidet med platen.

Nytt svensk trekkplaster?
Under by:larm i Oslo i fjor var svenske Lykke Li blant artistene som fikk aller mest oppmerksomhet. I år kan hennes landskvinne Jenny Wilson håpe på samme opplevelse, når hun nå står på farten til å gjeste årets by:larm. Med seg i bagasjen har hun et flunkende nytt album, og i Lydverket forteller hun hvorfor det har blitt en plate om det vanskelige voksenlivet.

Metallicas arvtakere
I flere år er amerikanske Mastodon spådd å bli selveste Metallicas arvtakere. Til Lydverket forteller metallbandet at de ikke har hast med å bli det største bandet i sin sjanger. Men når de nå slipper nytt album i vår som er produsert av Bruce Springsteen-kompanjong Brendan O’Brien, så ser det ut som at det store kommersielle gjennombruddet står for tur. Ifølge bandets egen nettside, skal de gjeste Oslos storstue Spektrum i juni i år.

By:larm 2009
Programleder Ingerid Stenvold har også invitert kollega og programleder for Lydverket på P3, Ruben Gran, til en prat om det nært forestående by:larm. Kan norske artister fortsatt få sitt gjennombrudd på by:larm? Eller har fokuset på å gjøre det til et nordisk arrangement gjort at by:larm ikke lengre er for unge og fremadstormende norske band?

Om Lydverket
Lydverket er NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Programleder er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Lydverket