Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. desember 2009 kl 21.15 God natt, elskede

Med mord på samvittigheten

Eiendomsmegleren Per Raglo tilstår drapet av sin kone overfor elskerinnen Hilde Brundalen (Marte Engebrigtsen), som bestemmer seg for å stoppe utpresseren. (Foto: NRK Drama)
Eiendomsmegleren Per Raglo tilstår drapet av sin kone overfor elskerinnen Hilde Brundalen (Marte Engebrigtsen), som bestemmer seg for å stoppe utpresseren. (Foto: NRK Drama)
Eiendomsmegleren Per Raglo tilstår drapet av sin kone overfor elskerinnen Hilde Brundalen. Hun overrasker ham da hun legger frem en plan på hvordan de sammen kan sette en stopper for utpresseren. Men har de riktig mann i sikte?

Forsøket blir en fiasko. Alt går galt, og plutselig har også Hilde fått et drap på samvittigheten.
Hilde og Per tror nemlig at det er Aslak Fuglevåg, naboen til Terje, som står for utpressingen.

Idet de innser feiltagelsen, er det for seint. Politiet konstaterer at Aslak døde av en overdose, men de blir usikre på om det er selvdrap da de oppdager spor av leppestift i munnviken hans.

Om serien
"God natt, elskede" er en svart underholdningskrim i tre deler fra NRK Drama, basert på Fredrik Skagens roman fra 2007.

Terje Lyngmo er nesten femti, stadig blakk og en mislykket musiker som lever av å stemme andres pianoer. På impuls rapper han et dyrt videokamera. Det skal få store konsekvenser for livet hans; mens han tester kameraet, filmer han tilfeldigvis et drap. Terje velger å presse drapsmannen for penger, i bytte mot det kompromitterende opptaket. Men han må være nøye med å skjule utpressingen for sin mistenksomme kjæreste, jazzsangerinnen Laila Svanøy.

Men utpressingen går ikke helt som planlagt. Terje og Per har nemlig tre ting felles. De er begge håpløse amatører som ikke helt vet hvordan en ekte kriminell oppfører seg. De har kjærester som etter hvert blir tettere involvert i saken enn de skulle ønske. Og deres mødre ligger på samme sykehjem, men det er det bare tv-seerne som vet.

Hvem er hvem?:

Terje Lyngmo spilles av Gard Eidsvold:
Terje Lyngmo nærmer seg femti, er stadig blakk og jobber som pianostemmer. Han er forelsket i jazzsangerinnen Laila Svanøy, men har ikke råd til å varte henne opp. Han drømmer om økonomisk uavhengighet, og er villig til å strekke seg langt for å få det.

Per Raglo spilles av Stig Henrik Hoff:
Per Raglo (40) er en suksessfull eiendomsmegler høy på kokain. Han er sjef for sin kones firma Raglo Eiendom. Ekteskapet dem imellom er iskaldt, og Per har over lengre tid søkt trøst hos den unge, vakre økonomisjefen Hilde Brundalen.

Laila Svanøy spilles av Linn Skåber:
Laila Svanøy er en dyktig jazzsangerinne som har hatt uflaks i kjærligheten. Men så får hun øynene opp for Terje.

Karin Raglo spilles av Ingunn Beate Øyen:
Karin Raglo kommer fra en rik familie og er eieren av Raglo Eiendom. Hun er ulykkelig gift med Per, og ønsker å gå fra ham. Karin ser ingen grunn til å legge skjul på sin forakt for Per, noe som skal få dramatiske konsekvenser.

Hilde Brundalen spilles av Marte Engebrigtsen:
Hilde Brundalen er 29 år gammel og jobber som økonomisjef i Ravnkloa Eiendom. Ved å innlede et forhold til sjefen, har Hilde oppnådd flere frynsegoder – både yrkesmessig og privat.

Aslak Fuglevåg spilles av Øivind Blunck:
Aslak Fuglevåg (39) er single og jobber som førsteamanuensis i norsk ved Universitetet i Oslo. Han bedriver hele sin ensomme fritid med å filme dyr og fugler. Han er naboen til Terje og svært kontaktsøkende. Aslak blir ufrivillig blandet inn i et spill om store penger og enda større hemmeligheter.

Fru Lyngmo spilles av Kari Simonsen:
Fru Lyngmo bor på aldershjem, er en omsorgsfull mor, men er stadig bekymret for sin blakke sønn.

Fru Raglo spilles av Elsa Lystad:
Fru Raglo bor på samme aldershjem som moren til Terje, og plager alle beboerne med sin bitterhet og trang til veskenapping. Ingen er bra nok for henne, bortsett fra sønnen Per.

Svart underholdningskrim i 3 deler etter Fredrik Skagens roman
Produsert av NRK Drama (2009)
Manus: Andreas Markusson
Regi: Tor M. Tørstad
Produsent: Tone C. Rønning
I rollene: Stig Henrik Hoff (Per Raglo), Gard Eidsvold (Terje Lyngmo), Linn Skåber (Laila Svanøy), Ingunn Beate Øyen (Karin Raglo), Hilde Brundalen (Marte Engebrigtsen), Øivind Blunck (Aslak Fuglevåg), Elsa Lystad (Per Raglos mor), Kari Simonsen (Terje Lyngmos mor)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 975 25 287/23 04 41 04
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900