Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. juni 2005 kl 21.50 Fryktens nettverk

Kniven på strupen

Hud Benoit (James Remar), Marens kjæreste, er involvert i illegal handel. Han får valget mellom fengsel og å innhente informasjon om Saudi-Arabias oljeelite og deres terrorforbindelser. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Hud Benoit (James Remar), Marens kjæreste, er involvert i illegal handel. Han får valget mellom fengsel og å innhente informasjon om Saudi-Arabias oljeelite og deres terrorforbindelser. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Krisen i Marens profesjonelle og private liv fortsetter. Kjæresten Hud overlevde bombene i Lagos, men nå er det avslørt at han er involvert i illegal oljehandel. Maren gir ham et ultimatum som hun skal kommer til å angre bittert på.

Maren konfronterer Hud med hans tvilsomme handelsvirksomhet, som kan føre til at han havner i fengsel. Hun overtaler ham til å benytte sine forbindelser til å avtale et møte med Allal Julaidin, som tilhører eliten i Saudi-Arabias oljeindustri samtidig som han i det skjulte finansierer Muhammads terrorvirksomhet.

Håpet er at Hud skal innhente informasjon om hvor terroristen Muhammad befinner seg. Men opplegget slår feil når Hud i stedet blir tatt til fange av saudiaraberne.

I Kairo har dr. Raghibs søster Reem blitt bortført og mishandlet av Egypts hemmelige politi. Episoden blir dråpen som får begeret til å renne over for Raghib. Han bestemmer seg for endelig å gå over til Muhammads side og bli en del av hans terrornettverk.

Om serien
Både britiske og amerikanske stjerner spiller i serien "Fryktens nettverk" (The Grid), en forrykende thriller innspilt på fire kontinenter. Serien forteller historien om et terrornettverk som planlegger omfattende, koordinerte angrep på Vesten – og agentene som forsøker å forhindre det.

BBC og det amerikanske tv-selskapet Turner Network Television er hovedprodusenter for den stort anlagte serien, som utforsker motivene og økonomien bak den internasjonale terroren. Samtidig kretser handlingen rundt privatlivet både til antiterroragentene og terroristene.

Etter at en kjemisk bombe eksploderer på et hotellrom i London og dreper nitten mennesker, får Maren Jackson (Julianna Margulies) ved den amerikanske presidentens sikkerhetsråd i oppgave å sette sammen en transatlantisk gruppe som skal avsløre terrornettverket bak bombeeksplosjonen.

Hun får følge av FBI-agenten Max Canary (Dylan McDermott) og den muslimske CIA-analytikeren Raza Michaels (Piter Marek). Fra Storbritannia og MI6 rekrutteres Emily Tuthill (Jemma Redgrave) og Derek Jennings (Berhard Hill).

Samtidig befinner den tidligere Al Qaida-krigeren Muhammad (Alki David) seg i Kairo for å starte en terrorcelle. En av dem han forsøker å rekruttere er legen Raghib Mutar (Silas Carson), som støtter muslimenes kamp samtidig som han føler at hans kall strider mot å ta liv.

Britisk-amerikansk serie i seks episoder (2004)
Originaltittel: The Grid
Produksjon: BBC/Carnival Films/Turner Network Television/Fox Television Studios
Regi: Mikael Salomon
I rollene bl.a. Dylan McDermott, Julianna Margulies, Bernard Hill, Jemma Redgrave, Piter Marek og Silas Carson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmeside