Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. november 2003 kl 22.00 Med hjartet på rette staden

Små og store skurker

David (David Stockwell) blir beskyldt for både hærverk og tyveri i kveldens
David (David Stockwell) blir beskyldt for både hærverk og tyveri i kveldens "Med hjartet på rette staden". Vernon (Geoffrey Hughes) må be ham om unnskyldning til slutt (Foto: Yorkshire TV)
Den 16-årige skolejenta Deborah White er kjæreste med Carl Lomax, og det går ikke upåaktet hen i Aidensfield. Jenta blir stadig observert med Carl, og flere voksne reagerer på hennes unge alder.

Dr. Summerbee forteller en lettet Deborah at hun ikke er gravid, men doktoren er bekymret når jenta vil ha p-piller. Hun er likevel gammel nok etter loven, og kan ikke bli nektet prevensjon. Når Deborahs mor finner pillene på datterens rom, blir hun rasende.

Uteligger
Samtidig flytter en uteligger inn i en stall like ved Vernon hus, og dette skaper flere misforståelser blant de andre i landsbyen. Det skjer stadig nye tilfeller av hærverk, og noen har små innbrudd.

Uteliggeren blir etter hvert avslørt i badekaret til Vernon, men det viser seg at han ikke er skyldig i alt hærverket som er blitt begått. Den skyldige er en helt annen – og han har mye på samvittigheten.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57