Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mai 1999 kl 20.20 'Allo, 'Allo!

\'Allo, \'Allo! (t)


NRK1 lørdag 15. mai kl 20.20
`Allo, `Allo!

Alfonse vil rømme hjemmefra

Vi så i forrige uke at kaféverten René ble tvunget til å opptre som sin egen tvillingbror, og at Edith en stund fikk status som enke. Bare tøys naturligvis, men hva gjør ikke disse franske hjemmefronthelter for å nedkjempe de tyske okkupanter!
Ediths trofaste beundrer Alfonse bestemte seg sist for å fri til den midlertidige enken. For René var alternativet at han som sin egen tvillingbror kunne inngå nytt ekteskap med Edith. En prosess han ikke umiddelbart ble fristet av. På den annen side, med et ja fra Edith til Alfonse ville René miste både kafeen og de fire gullbarrene han hadde stjålet fra general von Klinkerhoffen.
I kveld fortsetter dette vanvittige dobbeltspillet, og René finner bare en vei ut av problemene. Han vil rømme fra sitt farefulle liv i Nouvion. Med gullet i vesken, naturligvis.

Om \"`Allo, `Allo!\"
Denne britiske situasjonskomedien er like populær blant tv-seere i Singapore og Zimbabwe som i USA og Europa. Også blant norske seere har den i flere år vært en sikker vinner. På lørdagskveldene helt fram til høsten er det igjen duket for vanvittige forviklinger på Renés kafé.
BBC har laget ni serier på til sammen nærmere 90 episoder i serien, som hemningsløst harselerer over patriotiske krigsfilmer. I NRK ble den første sendt i 1989, og for to år siden startet man helt forfra igjen med de aller første episodene - med enorm suksess.
Vi er nå kommet fram til den femte serien, og alt er stort sett ved det gamle. Vår noe unnfallende helt, den franske kaféverten René (Gorden Kaye), driver stadig sitt risikable dobbeltspill der han forsøker å balansere mellom tyske okkupanter og motstandsbevegelsens folk. Han må også være konstant på vakt mot sin hustru Edith (Carmen Silvera) mens han varter opp sine to sexy og hengivne servitriser, Mimi (Sue Hodge) og Yvette (Vicki Michelle).

NRK1 lørdag kl 20.20
Tidligere sendt 26. oktober 1996

Bilde (via Scanpix/Internett)
René har fått nok av livet i Nouvion og vil rømme med sine gullbarrer.

Britisk komiserie
Produksjon: BBC (1989)
Av Jeremy Lloyd og David Croft
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I rollene bl.a. Gorden Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Sue Hodge, Kenneth Connor, Kirsten Cooke, Richard Marner, Hilary Minster, Guy Siner og Richard Gibson