Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. september 2012 kl 19.45 Schrödingers katt


Avansert kirurgi, klimakrise og ærfugler er tema for ukens Schrödingers katt.

Å bygge opp igjen et ansikt etter en alvorlig ulykke handler om mye mer enn pasientens utseende. En stor del av personligheten vår uttrykkes i ansiktsmimikken, og det krever fingerferdighet, engasjement og avansert kirurgi å få det fint igjen.

En tilsynelatende god nyhet: Det stemmer ikke at temperaturen fyker raskere i været jo mer CO2 vi slipper ut. Med en jevn økning i utslippene vil temperaturøkningen i Norge flate ut og stabilisere seg på Middelhavsnivå om 2-300 år. Men utslippene øker ikke jevnt, de øker stadig raskere, og selv om vi får et behageligere klima, vil Norge uansett bli en del av en global klimakrise.

Ærfuglbestanden på Helgelandskysten er bare en tidel av hva den var på 80-tallet. Og forklaringa på nedgangen finnes ikke der det er mest opplagt å lete.

Intenst velbehag er belønningen etter et strikkhopp, men først må du gjennom en hel rekke mindre behagelige følelser – hvis du i det hele tatt tør å hoppe. Programlederne utfordrer sin egen frykt for å finne ut hva som skjer i hjernen når man presser grenser.

Egenproduksjon
Prosjektleder: Kirsti Moe
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900