Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. mai 2002 kl 23.20 Reparatørene

Nyttige tips i hverdagen

Olav Viksmo Slettan er programleder for
Olav Viksmo Slettan er programleder for "Reparatørene" som skal gå i hele sommer. (NRK-foto: Ole Kaland)
Fra mandag til fredag hele sommeren gjennom skal Olav Viksmo Slettan og hans ekspertmedhjelpere gi seerne praktiske tips i hverdagen. Det skal handle om hus og innbo, klær, turgåing, hage, barn, smykker, bil, sykkel, kjøkken og båt.

Viksmo Slettan selv er ingen ekspert, så derfor får han god hjelp av folk som er nettopp det. Sammen har de funnet fram til tips som kanskje kan gjøre hverdagen enklere.

Hva gjør du hvis du får kast i sykkelhjulet? Eller kanskje har du en barbiedukke med sammenfiltret hår? Kanskje du skal ut på tur og oppdager at du har fått en rift i tursekken? Eller det regner og du må holde fyrstikkene tørre? For ikke å snakke om hvordan du skal få vekk sjokolade på klærne eller rense termosen med best mulig resultat.


Viksmo Slettan har fått med seg snekker Otto Robsahm som mange vil huske fra programserien ”Forandring fryder”. Han skal gi tips om hus og innbo. Børge Ousland kommer for å gi råd når du skal på tur, sammen med Heidi Erlandsen og Nils Bloch-Hoell fra Den Norske Turistforening. Anleggsgartner Tor Småland hjelper oss med hagetips, mens forfatter Espen Barstad kan det meste om barn og hva vi kan hjelpe dem med. Gemolog Berit Lundsrud tipser om vedlikehold og annet på smykker, og Jan Ivar Engebretsen fra NAF er bilhjelperen. Einar Bowitz er sykkelguru, og Ingvar Johnsen fra Redningsselskapet kan det meste om båt. Til å tipse om kjøkkenets gleder og problemer har Viksmo Slettan fått hjelp av Lars Barmen.

Reparatørene har brukt verkstedet i NRK-huset hvor de har ordnet, fikset og reparert, og alle opptakene er gjort derfra.

- Vi satser på å gjøre programmet underholdende, men hovedsakelig informativt. Vi vil presentere tips som er lure å kunne, forteller prosjektleder Wenche Solum.

Hvert program varer i ti minutter.

Moromann
Programleder Olav Viksmo Slettan har sin erfaring fra blant annet ”Reiseradioen” og ”Frokost-TV”, og i hele sommer skal han være utegående reporter i ”Sommeråpent”. Nå er han også travelt opptatt med å skrive bok om praktiske tips, basert på nettopp denne serien.
Han har vært tilknyttet NRK i 10 år og har gjort mange sprell som reporter.

- Jeg var med på den første direktesendte ekspedisjonen fra Nordpolen i 2000. Sammen med Børge Ousland gikk jeg mot polen og rapporterte hver dag i ”Nitimen”, forteller Viskmo Slettan. Samme år fløy han F5, Freedom fighter, i ”Reiseradioen”, og figurerte som verdens raskeste reporter. Det vil si at han beveget seg lynraskt fra den ene delen av landet til den andre på oppdrag fra folk som trengte hjelp og assistanse.

Men det slutter ikke med det for programlederen. Han er blitt kåret til Norges blekeste mann (kanskje fordi han jobber hele sommeren), han har spilt ”Smoke on the Water” med rådhusklokkene i Oslo, og han tok en ekte julenissetest da han klatret på innsiden av en sju meter lang pipe på Smestad brannstasjon. Så selv om han ikke er noen praktisk mann, tar han i alle fall utfordringer på strak arm.

NRK Underholdning
Egenprodusert mekkeserie
Programleder: Olav Viksmo Slettan
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde (to motiv)
Olav Viksmo Slettan er programleder for ”Reparatørene” som skal gå i hele sommer. (NRK-foto: Ole Kaland)