Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. mars 2004 kl 22.30 Ruby ser stjerner: Joan Collins

En sympatisk heks

Ruby Wax møter en langt mer sympatisk Joan Collins enn
Ruby Wax møter en langt mer sympatisk Joan Collins enn "heksa Alex" som norske tv-seere ble kjent med i "Dynastiet" på 80-tallet.
Ruby Wax møter legendariske Joan Collins på en nudiststrand i St. Tropez på den franske rivieraen. Til tross for at de begge er fullt påkledd, kommer betroelsene på rekke og rad, både fra Ruby og divaen som er mest kjent for sin manipulerende rolle i såpeserien "Dynastiet".

Joan Collins har vært i rampelyset siden begynnelsen av 50-tallet, men ble for alvor verdensstjerne da hun tok rollen som "heksa Alex" i serien "Dynastiet" på 80-tallet. I tillegg til å ha spilt i talløse filmer og tv-serier, har hun også opptrådt på Broadway og gitt ut flere bøker.

Høytlesning fra selvbiografi
Ruby har forberedt seg godt, og har med Collins’ 20 år gamle selvbiografi. Over lunsjbordet leser hun høyt om hva Collins skrev om sitt første ekteskap til hovedpersonen selv avbryter henne. – Har jeg virkelig skrevet det der, utbryter Collins. – Send meg spyposen.

Skuespillerinnen er nå inne i sitt femte ekteskap, og sier selv at hun er lykkeligere enn noensinne. – Du får meg til å gjøre noe jeg aldri vanligvis gjør – å analysere meg selv, sier Collins til Ruby.

Ulykkelig ekteskap
Første gang Collins gikk til alters, var det fordi ungdomskjæresten hadde dopet henne ned og hatt sex med henne, og til tross for overgrepet følte hun at det eneste anstendige var å bli gift. Naturligvis endte det ikke lykkelig, men morens råd om å "lukke øynene og tenke på England" har hun siden gått bort fra.

Yngre menn
Ruby kan avsløre at hun har prøvd å ha sex med en annen kvinne, mens Collins derimot har en appetitt på yngre menn. Hun innrømmer at hun var bekymret for aldersforskjellen da hun i 2002 giftet seg med den 32 år yngre Percy Gibson. Da er det godt å vite at en ung nederlender de møter på stranden definitivt ville ha ligget med henne.

Selv har Collins aldri lagt skjul på sine mange affærer under ulike innspillinger, men å utføre seksuelle tjenester for å få en rolle har hun aldri gjort.

Om serien
Seks onsdager framover tar Ruby Wax oss med på uvanlige møter med noen av verdens største stjerner. Hun har gjort det til sitt varemerke å gå over streken med sine intervjuobjekter. Den taleføre kvinnen er pågående, vittig og sjarmerende, og stiller spørsmålene ingen andre tør stille. Ruby har en egen evne til å få kjendisene til å avsløre langt mer enn de hadde tenkt.

Først ut var Liza Minnelli og daværende ektemann David Gest. De fem neste onsdagene møter Ruby Jim Carrey, Joan Collins, John McEnroe, Ben Stiller og Susan Sarandon.

Innkjøpt underholdningsserie fra BBC, 2003
Originaltittel: "Ruby Wax With…"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252