Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 1999 kl 22.45 Agenda: Jakten på ungdomskilden

Agenda: Jakten på ungdomskilden (ttv)


NRK1 søndag 31. oktober kl 22.45
Agenda: Jakten på ungdomskilden

Blir ingen voksne lenger?

Føler du deg gammel? Har du kjøpt deg rollerblades i håp om å få trukket fra noen år? Disse for mange kanskje provoserende spørsmålene stilles i kveldens Agenda der temaet er jakten på ungdomskilden.
Redselen for å bli gammel er noe som preger vår samtid. I kveldens Agenda møter du Anita Christensen som er 38 år og gruer seg til å bli 40, Espen XLTV Thoresen som nekter å slutte å tulle fordi han er over 30, og Anton Merckoll, en 22-årig skater som forteller næringslivet hvordan de kan få ungdom i tale.

Redd for å bli voksen?
Før var idealet å få fast jobb, gifte seg, få barn, hus og bil. Når du hadde fått alt dette, var du voksen. I dag blir mange bleke bare ved tanken på fast jobb. Vi skal realisere oss selv, være fleksible, henge med og ikke bli like sidrumpa som generasjonen før oss. Eller er vi rett og slett redde for å bli voksne?
Lek og alvor
Anita Christiansen har kjøpt seg rollerblades. Hun er 38 år og gruer seg til å bli 40. Hun orker ikke tanken på å føle seg bundet, derfor har hun ingen barn. Hun har innsett at man ikke kan være evig ung fysisk, men prøver likevel å henge med på sine rollerblades.
Espen Thoresen hevder selv at han er 33 år, men fødselsattesten sier noe helt annet. 41 år. Han har underholdt store deler av nasjonen, blant annet med å slå sin kollega med en rå laks. Er han for gammel til dette?

Trendspeidere
Ungdomstiden er en gullalder. I Oslo finnes det et firma som selger informasjon om ungdom til næringslivet. De har et nettverk bestående av 60 trendspeidere. 60 oppdaterte og trendy ungdommer. Anton Merckoll er en av dem. Hvert kvartal fyller han ut en dagbok hvor han svarer på spørsmål om sitt privatliv. Denne informasjonen er viktig i produktutvikling og markedsføring. Klarer man å selge til ungdommen, selger det til alle.
I Agenda kan du kanskje kjenne deg igjen. Anita Christiansen er nok ikke alene om å grue seg for å bli gammel.

NRK1 søndag kl 22.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Anita Christiansen (38) på rollerblades og Anton Merckoll (22) på skateboard - to \"ungdommer\" fra hver sin generasjon. (Foto: Scanpix)

2. Espen Thoresen - en voksen ungdom. (Foto: Scanpix)

Kulturdokumentar produsert av NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Prosjektleder: Bjørn Engvik, tlf 23 04 73 69
Regi: Gry Kårstad
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41