Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. oktober 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 20. oktober kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen i Mongoland

Denne uken har Filmredaksjonen besøkt teamet som jobber med Mongoland i Stavanger og fått høre hvordan man lager film på idealistisk grunnlag i Norge. Filmredaksjonen bringer videre siste nytt fra filmen \"Wonderboys\". I tillegg tar Brita Møystad Engseth og Pål Bang- Hansen for seg tre av premierefilmene, deriblant \"Tilsammans\" - Lucas Moodyssons nye film.

Endelig har Mongoland fått penger fra AV-fondet, og kinovisning er garantert med premiere mot slutten av januar 2001. Filmredaksjonen samlet regissør, produsent, skuespillere og manusforfatter på stamkafeen Cementen i Stavanger hvor de forteller hvordan man lager film på idealistisk grunnlag i Norge.

\"Tillsammans\"
Alle som elsket \"Fucking Åmål\" gleder seg til Lucas Moodyssons nye film. Nå er den her, og Filmredaksjonen har møtt den svenske regissøren for å snakke med ham om hvordan det er å lage nummer to etter en debutfilm som fikk toppkarakter

\"Wonderboys\"
Regissøren bak fantastiske \"L.A. Confidential\" har skapt en ny film. I hovedrollen møter vi Michael Douglas som forførerisk collegeprofessor som er gift for tredje gang. Filmredaksjonen har snakket med den kjente skuespilleren som nettopp har blitt far.

Dessuten anmeldes \"Coyote Ugly\" (regi: David McNally) - Babe-spekket spillefilmdebut fra nok en ung regissør - og \"Romeo Must Die\" (regi: Andrzej Bartkowiak) - Siste nytt fra Matrix- regissøren.

Og som vanlig blir det filmkonkurranse og en overraskelse fra Brita Møystad Engseth.

NRK2 fredag kl 19.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise på NRK1 lørdag kl 14.30 og på NRK2 påfølgende søndag kl 23.20
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)