Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 30. desember 1998 kl 21.30 Filter classic: - til glede for nye seere

Filter classic: - til glede for nye seer

NRK2 onsdag 30. desember kl 21.30
Filter classic: - til glede for nye seere

Ut i marka for å tenke over livet
Lasse synes det er viktig at man av og til stopper opp og tenker over livet. Derfor pakker han sekken, tar med seg bikkja og drar ut i Femundsmarka for å tenke. Han håper at han til og med kan komme til en dypere erkjennelse, men det går ikke akkurat slik han hadde tenkt...
I denne 3. utgaven av Filter classic fortsetter serien i fem deler som viser noen av de beste filterreportasjene som er blitt laget. Alle de åtte programlederne, Mari, Kim, Lasse, Lisa, Christer, Yngvild, Geir Henning og Thomas møtes og viser høydepunktene i U: Filter fra det siste halvannet året.

Lisa savner det å ha et slagord. Har man et slagord, så har man også noe konkret å kjempe for. Du vet hva du skal bruke tiden din til, og du blir sett på som et engasjert menneske. Lisa har møtt hip hop bandet Gatas Parlament, som har sterke meninger om norsk politikk.

Yngvild lurer på hva det er som gjør at noen mennesker går for å være stusselige mens andre blir sett på som fargeklatter? Hun har møtt Mats Lund, én av de stusselige. Han har startet et eget \"parti\" som heter Grå Valgallianse. Der kan alle stusselige mennesker kjempe for sitt likeverd og sine rettigheter.

Kim synes at livet er altfor kort. Hvordan skal han få tid til å gjøre alt det han vil når han har så kort tid på seg? Tenk om livet var 800 grønne erter i stedet for 80, og tenk om du kunne ta to utdannelser i stedet for én? Kim snakker med en venn, en filosof og flere barn om livets korthet.

Thomas er blant dem som ikke jubler av glede når de får i oppgave å holde tale. Han skal nemlig holde damenes tale på u-redaksjonens sommerfest og kjenner angsten sige innover seg. Han innser at han må oppsøke profesjonell hjelp, men \"Sangfuglen Berit\" er kanskje ikke den rette?
NRK2 onsdag kl 21.30
Reprise NRK1 5.1. kl 15.30

Egenprodusert fakta fra NRK2
For mer informasjon: Synne Kjelstad, tlf. 23042694
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123