Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 12. februar 2009 kl 23.10 House

Ung slagpasient

Doktor House (Hugh Laurie) må ta seg av en ung student som har uforklarlige elektriske sjokk.  (Foto: Universal/NBC)
Doktor House (Hugh Laurie) må ta seg av en ung student som har uforklarlige elektriske sjokk. (Foto: Universal/NBC)
Legeteamet må ta seg av en ung student som blir rammet av et uforklarlig anfall. House leter overalt etter årsaken, og ender opp hos guttens venner.

På avslutningsfesten for avgangskullet på universitet får studenten Carnell Hall et anfall. Anfallet er forbundet med smerter, og til slutt faller han om i spasmer på gulvet.

Kreftlegen James Wilson er den første til å gi teamet en gjennomgang av den unge studentens sykdomssymptomer – vonde sjokk, hodepine, kvalme og søvnighet. Etter en rask utveksling om mulige og ikke mulige sykdomsbilder
som kan passe på Carnell Halls lidelse, slår House fast at det er en ukjent brikke som mangler.

Pasientens mor
Cameron, Chase og Foreman foretar en lang rekke tester på pasienten, men finner ikke ut noe. House er kommet på sporet av en bilulykke der Carnells mor ble drept for noen år siden. Midt på dagen kjørte hun av en rett og fin vei. House beordrer en DNA-analyse, for å lete etter en mulig arvelig sykdom.

Han finner ingenting, og prøver etter hvert andre typer behandlinger. Til slutt griper House til et siste halmstrå, og ringer inn Carnells venner. Han vil sjekke om de har hatt noen alvorlige sykdommer i det siste.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2004
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Daddy's Boy
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer