Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. april 2006 kl 19.55 Beat for beat

Tre søstre møter tre tenorer

Det blir overfylte lag i kveld når (f.v.) Ida Roggen, Jan-Tore Saltnes, Live Roggen, Sveinung Hølmebakk, Aasmund Kaldestad og Ane Roggen deltar på sine respektive gutte og - jentelag. Programleder er som alltid Ivar Dyrhaug (foran). (Foto: Erik Dyrhaug)
Det blir overfylte lag i kveld når (f.v.) Ida Roggen, Jan-Tore Saltnes, Live Roggen, Sveinung Hølmebakk, Aasmund Kaldestad og Ane Roggen deltar på sine respektive gutte og - jentelag. Programleder er som alltid Ivar Dyrhaug (foran). (Foto: Erik Dyrhaug)
Seks unge musikanter skal finne beat’en i kveld. På det ene laget er søstrene Ida, Ane og Live Roggen, på det andre laget Nordic Tenors som består av Aasmund Kaldestad, Sveinung Hølmebakk og Jan-Tore Saltnes.

Kveldens jentelag er den andre søstertrioen på kort tid etter at Kruse-søstrene gjestet Beat for beat for noen uker tilbake. Tvillingsøstrene Ane og Ida Roggen og søstrene Anine og Benedikte Kruse har mer til felles enn hver sin tv-opptreden; til sammen utgjør de vokalgruppen Pitsj. Gruppen turnerer rundt i landet og er i disse dager plateaktuelle.

Ida Roggen kan foruten plateutgivelsen også skilte med å ha utgitt boken "Rosa prosa", en bok om kvinner og kåtskap. Hvorvidt søstrene sveiper innom slike temaer i kveld er uvisst, men alle tre oppgir å ha stor sans for smektende latinorytmer, salsa og bossanova-musikk.

Storesøster Live Roggen er i tillegg ihuga jazz-fantast. For mange er hun kjent fra bandet Come Shine som foreløpig har tatt en pause. I dag opptrer Live mest med gruppen Live Atle.

Trestemte tenorer
Kveldens guttelag har hatt knallsuksess med sin forestilling "Nordic Tenors og Sjur Hjeltnes" i Logen teater i Bergen. De har også reist rundt i landet med showet sitt og høstet gode kritikker.

Nordic Tenors har fått skryt for sin magiske evne til å kombinere musikalsk toppkvalitet med humor og sjarme, og for, i følge Bergens Tidende "å ha funnet opp en helt ny sjanger som Bergen og Norge ikke har sett maken til".

I kveld får vi trolig en smakebit av guttas mangfoldige repertoar – som favner bredt. Aasmund Kaldestad fra Stord, Sveinung Hølmebakk fra Karmøy og Jan-Tore Saltnes fra Holmestrand har nemlig alt fra Beatles, Elvis og Coldplay til Mozart og utdrag fra Les Miserables, Chess, West Side Story og Phantom of the Opera blant sine favoritter!

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Pianister: Trond Nagell Dahl og Gisle Børge Styve
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: