Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mai 2006 kl 22.20 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Vanskelig ventetid

Siv og Knut har omsider fått plass i kollektiv i Haugesund. Men før de kan reise dit, må Knut tigge penger til bussbilletten. (Foto: Anniken Mjaaland)
Siv og Knut har omsider fått plass i kollektiv i Haugesund. Men før de kan reise dit, må Knut tigge penger til bussbilletten. (Foto: Anniken Mjaaland)
Det er vår i Oslo når Siv og Knut forlater Ullevål sykehus. Mens de venter på videre behandling, feirer byen 17. mai. Dagen blir svært vanskelig – særlig for Siv.

Siv og Knut har vært til avrusning i 16 dager. Neste skritt er å få behandling på et kollektiv. Ventetiden er lang, og uvissheten preger forholdet mellom Siv og Knut. De småkrangler og sliter med å se fremover.

- Når du kutter ut stoffet, sliter du med psykiske problemer lenge etterpå, sier Knut. - Det er ikke lett å starte på nytt med en fortid som narkoman, sier Siv. Hun innrømmer at hun tenker på sprøyter hele tiden og føler seg svak og sårbar.

Det er 17. mai i Oslo da Siv bestemmer seg for å oppsøke rusmiljøet ved Plata. Knut vil nekte henne å gå, men blir med for sikkerhets skyld. - Høytidene er hardest. Da kommer savnet etter dem man har mistet på veien, sier Knut.

Idet Siv og Knut nærmest har gitt opp å få svar fra Veiviseren, kommer endelig beskjeden de har håpet på: Paret har fått plass i et kollektiv i Haugesund. Men først må Knut tigge penger til bussbilletten…

Om serien
Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faaberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,