Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. april 2001 kl 22.00 Litt av en jobb!: Mattemisjonæren

Litt av en jobb!: Mattemisjonæren (ttv)


NRK1 onsdag 4. april kl 22.00
Litt av en jobb! Mattemisjonæren (2)

- Matematikk er ikke vanskelig!

Den som uttaler dette er Ingvill Merete Holden, og henne får vi møte i \"Litt av en jobb\" i kveld. Firebarnsmoren har nemlig bestemt seg for å gjøre matematikk til et favorittfag i skolen. - Det må bli slutt på at folk her i landet kan skryte av at de ikke behersker tall, sier hun.

Ingvill Merete Holden er en friskus som jogger i hjembyen Trondheim hver morgen klokken halv seks. Da har ikke mann og fire barn stått opp ennå. Med andre ord er dette en dame med masse pågangsmot og godt humør. Det trengs, fordi jobben hennes er å lære norske barn å like å regne.

Internasjonale undersøkelser viser at norske skoleelever er spesielt negative til matte. Det skal Ingvill gjøre noe med. Hun kaller seg mattemisjonær og reiser rundt med sin mattekoffert, mellom skoler, kurs og seminarer. For å vise lærere, elever og foreldre at matte kan være spennende og gøy, og ikke tørt og kjedelig.

Skepsis og entusiasme
I skolesystemet er det noen som er skeptiske til Holdens form for pedagogikk, men hun tenner desto flere med sin entusiasme. I programmet får vi være til stede på noe Holden kaller \"Matteklubb for jenter\". Hun mener at jenter arbeider på en annen måte enn gutter, og særlig i matte trenger de tid for seg selv. Og det er et populært tiltak. På Eberg skole i Trondheim kommer jentene på fritida for å lære mer matematikk!

Om Litt av en jobb
I en serie på seks programmer møter vi høyst forskjellige mennesker med én ting felles: De har alle tatt på seg \"litt av en jobb\" som de gjennomfører med entusiasme, tålmodighet og mye strev. Serien sendes i to bolker, de to første programmene kommer i vår og de fire øvrige til høsten.

NRK1 onsdag kl 22.00

Egenproduksjon fra NRK Trøndelag
Prosjektleder: Tore Rosshaug
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilder
Ingvill Merete Holden er mattemisjonær og skal lære skoleelevene å regne på en morsom måte. (Foto: NRK Trøndelag)