Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. august 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Kari møter Kåre

Med Kåre Willoch på Kalvøya

Kåre Willoch og programleder Kari Bay Haugen på Kalvøya i Oslofjorden.(Foto: Tore Oldeide Elgvin)
Kåre Willoch og programleder Kari Bay Haugen på Kalvøya i Oslofjorden.(Foto: Tore Oldeide Elgvin)
Kåre Willoch er lidenskapelig opptatt av naturen. I kveld går han på opplevelsestur med Kari Bay Haugen på naturskjønne Kalvøya i Oslofjorden. Politikeren er født og oppvokst i Oslo, og vi får høre ham fortelle om grisen han hadde i kjelleren, og hønene som bodde i bakgården da han var barn.

Kari Bay Haugen er kjent fra radioprogrammet "Naturens verden" på NRK P1, og hun har mottatt den prestisjetunge Friluftsprisen for 2006. Vi har også fått oppleve programlederen gjennom hennes fine tv-portretter der hun inviterer kjente mennesker med seg ut i naturen.

Denne gangen har hun ringt høyremannen og tidligere statsminister Kåre Willoch og bedt om et møte. Kalvøya var høyremannens og den tidligere statsministerens førstevalg som møtested, fordi øya ligger så nær havet. Den naturskjønne øya er hyppig brukt som friluftsområde, og har et rikt mangfold av planter og dyr. Ikke minst kan man nyte sjøen ved området.

Grønne lunger
For Willoch er det viktig å kunne ta seg tid til å vandre i skog og mark. Med en mor som var ivrig hobbybotaniker har han selv vært mye ute. Nå er han opptatt av at andre barn skal kunne nyte godt av naturen slik han gjorde. Willoch ønsker at barn skal ha tilgang til naturverdier i sitt nærmiljø, og at politikere må bli flinkere til å bygge grønne lunger i byen.

Kåre Willoch har vært stortingsmedlem i over 30 år. Han har også vært statsminister, fylkesmann og innehatt en rekke tunge politiske verv.

Egenprodusert naturprogram fra Naturredaksjonen, Program riks Bergen
Programleder: Kari Bay Haugen, tlf: 90 77 82 51 kari.bay.haugen@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no