Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2006 kl 23.30 Nattkino: Aldri si aldri

Sean Connery tilbake i storform

Etter manges mening er det bare én James Bond: Sean Connery. (Foto: Warner Bros)
Etter manges mening er det bare én James Bond: Sean Connery. (Foto: Warner Bros)
Sean Connery hadde sagt takk og farvel til rollen som James Bond for 12 år siden, men i denne filmen er han tilbake i storform. I kveld må han kjempe mot en livsfarlig organisasjon som truer med å gjøre ende på verden.

Organisasjonen SPECTRE stjeler to amerikanske langdistanseraketter og presser verdenssamfunnet for penger ved å true med et fatalt atomangrep.

Møter med onde mennesker
Agent 007 lader batteriene på en helseklinikk. Bond, som er i besittelse av en sterk intuisjon, får tidlig en følelse av SPECTREs plan . Dette fører ham fra England til Bahamas og Frankrike. I hælene har han den vakre, men livsfarlige Fatima Blush. Hun er en leiemorder fra SPECTRE, og er fast bestemt på å få kloa i Bond – på mer enn én måte.

På sin reise møter Bond Largo, en sjarmerende mann som er en av verdens rikeste - og farligste. Hans elskerinne, den gåtefulle Domino, blir etter hvert betatt av James Bond.

Mesterhjernen bak hele SPECTRE-organisasjonen er Ernst Stavro Blofeld, Bonds fiende over lang tid.

Gode hjelpere
Bond har også sine hjelpere, blant andre hans amerikanske CIA-venn, Felix Leiter. Han har det med å dukke opp akkurat når det trengs.

Bond blir også hjulpet av "M", den elskelige Miss Moneypenny, og våpeneksperten Algy som alltid har sofistikerte og sinnrike tekniske innretninger på lur.

Programmet er sendt tidligere.
Amerikansk action (1983)
Originaltittel: "Never Say Never Again"
Med Sean Connery (James Bond), Klaus Maria Brandauer (Largo), Max von Sydow (Blofeld), Barbara Carrera (Fatima Blush); Kim Basinger (Domino), Bernie Casey (Felix Leiter)
Regi: Irvin Kershner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78