Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 15. november 2001 kl 21.40 Sopranos

Tonys lederposisjon utfordres

I kveldens episode blir Tonys lederposisjon utfordret av Richie Aprile, en eldre bror av den nå avdøde mafiabossen Jackie Aprile. På det private plan får Tony problemer med tenåringsdatteren Meadow.

Richie Aprile dukker opp i byen etter å ha tilbrakt de siste ti årene bak murene. Men han har ikke glemt sitt gamle "håndverk" og prøver å presse en gammel venn, Beansie Gaeta, for penger. Dette er samtidig et spark til Tony, for Gaeta er under Tonys beskyttelse. Det gjør ikke saken enklere at Richie Aprile sverger troskap til Tonys onkel, Uncle Junior, og dermed nører opp under rivaliseringen innad i Soprano-familien.

Samtidig blir Tonys uregjerlige tenåringsdatter Meadow oppdaget tydelig beruset etter å ha festet en hel natt sammen med sine venner i bestemorens hus som står tomt mens hun er på sykehus. Tony og Carmela diskuterer hvordan de skal klare å disiplinere sin datter, men Meadow greier å manipulere dem til å gi henne ganske frie tøyler.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen"; men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
For ytterligere informasjon: http://www.bsilly.com/allday/sopranos.htm
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53