Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. mars 2002 kl 00.00 Alanis Morissette - endelig alene

Sterk kvinnestemme

Per Sundnes møtte Alanis Morissette i Stockholm.
Per Sundnes møtte Alanis Morissette i Stockholm.
Alanis Morissettes nye album ”Under Rug Swept” gikk rett inn på førsteplass på VG-lista. Reporter Per Sundnes møtte den kanadiske artisten i Stockholm i forbindelse med plateutgivelsen og en intimkonsert for spesielt inviterte gjester i slutten av februar.

Per Sundnes har en gang tidligere møtt Alanis Morissette, og mener at hun var mer utadvendt og mindre reservert nå enn tidligere. Grunnen til dette sier hun selv er at hun for første gang står på egne ben. Hun har kvittet seg med produsenten Glen Ballard, og har heller valgt å gjøre alt selv. Hennes mye omtalte kjærlighetsliv ser også ut til å være stabilt, både i følge tekstene på albumet og humøret.

I intervjuet snakker hun om hvordan karrieren har utviklet seg og hvordan hun har taklet presset fra omverdenen.

Idol
I 1995 tok Alanis både platekjøpere og kritikere med storm med albumet ”Jagged Little Pill” bare 21 år gammel. Da var hun allerede en kjent artist i hjemlandet.

Alanis vokste opp i en katolsk middelklassefamilie med en relativt streng oppdragelse. Allerede som seksåring hadde hun rukket å bli hekta på musikk. På begynnelsen av 90-tallet fikk hun platekontrakt, og ble et idol for tenåringsjenter i hjemlandet. Hun fikk også den kanadiske Juno-prisen som landets mest lovende kvinnelige artist.

Den internasjonale suksessen kom ikke før hun flyttet til Los Angeles og begynte å samarbeide med etablerte låtskrivere. I 1995 kom ”Jagged little pill”, som i løpet av to år passerte 20 millioner solgte album. Forventningene var derfor skyhøye da hun kom med oppfølgeren ”Supposed Former Infatuation Junkie” i 1998. Albumet innfridde, og dermed var Alanis etablert som en av 90-tallets sterkeste kvinnelige artister.

NRK Underholdningsavdelingen
Kontaktperson: Niels Bierge, 23049115
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23048956

Bilder (to motiv)
Per Sundnes møtte Alanis Morissette i Stockholm.