Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. november 2006 kl 20.50 Carnivále

Babylon

Samson gir alle fri til å dra på fest.  (Foto: HBO)
Samson gir alle fri til å dra på fest. (Foto: HBO)
Tivoliet nærmer seg mer og mer fryktede Babylon. På veien møter de en mann som kommer fra denne byen. Han sier innbyggerne ventet på dem i lang tid. Så går han inn i horisonten og forsvinner i en støvsky.

Mens troppen setter opp tivoliet, er angsten til å ta og føle på. Babylon har et rykte på seg for å være farlig for tivolifolk. Byen er ellers en gammel gruveby, og nesten alle innbyggerne har vært involvert i en gruveulykke.

For å sette litt humør i folk gir Samson alle fri for å ta en fest i byen. Men den eneste personen de ser der, er mannen de møtte tidligere på dagen. Alle blir fulle, og Jonesy prøver seg uten hell på Sophie.

Ben nekter seg ingenting, og sovner til slutt. Da han våkner opp igjen, er han fanget i en forlatt gruve uten noen synlig vei ut.

Om serien
I tolv episoder tar "Carnivale" seerne med til 1930-tallets USA, og epoken speiles gjennom et lurvete, omreisende tivoli med bisarre typer. Klær, språk, samtidshendelser og samfunnsproblemer overlater ingen tvil om hvilken tid vi befinner oss i.

Hovedingrediensen i serien er mystikk, men vi blir vitne til magiske hendelser på en jordnær måte.

Et omreisene tivoli plukker opp rømlingen Ben Hawkins ute i ødemarken. 18-åringen er i ferd med å begrave moren sin, og han er helt alene i verden. Ben er ikke som alle andre, noe moren hans og barndomsvennene fikk erfare.

Et stykke unna, i en liten by, driver broder Justin Crowe en liten, men velstående menighet. Han får et kall fra Gud om å ta inn de fattige sesong-arbeiderne i menigheten, noe som ikke faller i god jord blant de rike menighetsmedlemmene. Etter mye motgang og en stor tragedie begynner broder Justin å tvile på om det virkelig er Gud som har kalt på ham.

Ben og Justin har en uklar forbindelse. En konfrontasjon virker uunngåelig.

Samtidig skjer det mystiske ting både rundt menigheten og blant alle de ansatte i tivoliet.

Amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: "Carnivale"
Episodetittel: "Babylon"
Med Nick Stahl (Ben Hawkins), Clancy Brown (broder Justin Crowe), Clea DuVall (Sophie), Michael J. Anderson (Samson), Patrick Bauchau (Lodz), Carla Gallo (Libby Dreifuss), Debra Christofferson (Lila) og Tim DeKay (Clayton Jones)
Regi: Tim Hunter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 887 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no