Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. august 2003 kl 23.10 Hotellet

Problemer på flere plan

En journalist fra lokalavisen inviteres på middag, og middagen blir full av overraskelser takket være servitøren Anette (Sarah Boberg) og kokken Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
En journalist fra lokalavisen inviteres på middag, og middagen blir full av overraskelser takket være servitøren Anette (Sarah Boberg) og kokken Jimmy (Søren Byder) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Næringsmiddeltilsynet har vært på besøk i kjøkkenet, og selv om kjøkkensjefen Lasse har lovet å utbedre manglene, har lokalavisen en stor artikkel om saken – og slett ikke til hotellets fordel.

Adam er rasende, men moren, Alice, velger en annen taktikk. Hun inviterer journalisten på en bedre middag i hotellets restaurant, en middag journalisten sent vil glemme.

Som kjent er Hotell Faber et noe mystisk hotell, men både Alice og Julie blir bekymret når vaktmesteren John ser mystiske ting overalt. I resepsjonen har Maria hendene fulle når et foreldrepar setter igjen sine to uoppdragne sønner hos henne.

Sendinger utover høsten
Fra og med neste uke fortsetter "Hotellet" på NRK2 med sending tirsdager, og med reprise på NRK1 onsdager (dagen etter). NRK har kjøpt inn i alt 36 episoder av serien, og alle blir sendt i løpet av høsten.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien, som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (sistnevnte begikk selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83