Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. mars 2005 kl 23.20 Katie Melua - stjerne på rekordtid

Artist mot strømmen

Unge Katie Melua er blitt stjerne på rekordtid. (Foto: 3DD Entertainment)
Unge Katie Melua er blitt stjerne på rekordtid. (Foto: 3DD Entertainment)
Med hiten "The Closest Thing to Crazy" i fjor slo unge Katie Melua igjennom for alvor. Etter å ha solgt én million eksemplarer av debutalbumet "Call Off The Search" på fire måneder er hun blitt superstjerne på rekordtid. Kveldens program er opptak fra en intimkonsert i Storbritannia i fjor.

Jazzjenta Katie Melua ble født i Georgias hovedstad Tblisi i 1984, og vokste opp i badebyen Batumi ved Svartehavet. Da hun var åtte år gammel, flyttet familien til Belfast i Nord-Irland på grunn av farens jobb som hjertekirurg. Selv om Katie alltid har vært interessert i musikk, var det opprinnelig politiker hun ønsket å bli. Oppveksten i Georgia og Nord-Irland har lært henne mye.

Annerledes stjerne
Katies musikalske inspirasjon ligger utenfor allfarvei for unge jenter. Stjerner som Eva Cassidy, Joni Mitchell og Bob Dylan har vært, og er fortsatt, inspirasjonskilde for 20-åringen som skriver det meste av musikken sin selv. Mange sammenligner henne med Norah Jones.

- Ting har gått veldig fort. Det har vært spennende å opptre for så mange mennesker. Jeg har vært veldig heldig, og jeg har hatt mange flinke folk rundt meg. Samtidig føler jeg at jeg hele tiden har hatt muligheten til å bestemme over min egen musikk, sier Katie Melua.

Etter å ha opptrådt på Brit Awards tok hun toget hjem, mens de andre stjernene dro på fest. Konduktøren spurte til og med om hun skulle ha voksen-eller barnebillett.

Britisk musikkprogram (2004)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78