Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. juli 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge


NRK1 fredag 7. juli kl 20.00
La det swinge! (3:9)

Mer Grand Prix-historie

Jostein Pedersen fortsetter sin uhøytidelige spørrelek om Melodi Grand Prix. I kveld består lagene av Ingrid Bjørnov og Finn Bjelke på det ene, mens Anne Karine Strøm og Trond Lie er på det andre.

Ingrid Bjørnov er for tiden aktuell som programleder i Reiseradioen, men som den ene halvdelen av duoen Dollie de Luxe har hun en solid fortid i Grand Prix-sammenheng. Sammen med Benedicte Adrian var hun med i tre norske finaler, i 1981, 1982 og i 1984 da Dollie de Luxe vant med \"Lenge leve livet\". I den europeiske finalen derimot gikk det ikke så bra. Det ble bare en 17. plass blant 19...

Finn Bjelke er musikkmedarbeider i NRK. I tillegg er han så absolutt ansatt i radioprogrammet \"Herreavdelingen\".

Anne Karine Strøm var med i de norske finalene i 1973, 1974 og i 1976, da hun vant med \"Mata Hari\". Kledt i gull, med matchende solbriller, sang hun Norge inn til en nest sisteplass i Haag i Nederland. Men Anne Karine har egen fanklubb i Israel, og \"Mata Hari\" har kultstatus på kontinentet.

Trond Lie er den andre halvdelen av firmaet \"Trond & Trond\" som er primus motor for det årlige showet på Momarken. Et fast innslag her er som kjent årets vinner i Eurosong.

I 1992, i Malmö, vant Mia Martini den europeiske finalen for Italia med melodien \"Rhapsodia\". Den kan seerne nyte i sin helhet i kveld.

Om serien
Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix-vinnere og andre interesserte til en uhøytidelig spørrelek. To lag, bestående av to personer, kjemper mot hverandre i konkurransen, som ikke bare handler om musikk, men også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilde
Fra v. Trond Lie, Anne Karine Strøm, Ingrid Bjørnov og Finn Bjelke. Bak ser vi programleder Jostein Pedersen (NRK-foto:Ole Kaland)
Programleder Jostein Pedersen
Prosjektleder Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83