Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. mars 2002 kl 20.00 Du skal høre mye

Med glimt i øyet

Kåre Kristiansen fra Høyjord i Andebu og Atle Smedsund fra Gravdal i Lofoten er gjester på Rorbua i kveld. (Foto: Ola Røe)
Kåre Kristiansen fra Høyjord i Andebu og Atle Smedsund fra Gravdal i Lofoten er gjester på Rorbua i kveld. (Foto: Ola Røe)
Gjest i kveld er Kåre Kristiansen fra Høyjord i Andebu. Han er pensjonert verksmester og familiens faste toastmaster ved høytidelige anledninger. Fra Nord-Norge kommer Atle Smedsund, og det musikalske vil Jan Werner Danielsen stå for.

Kåre Kristiansen har vært fast seer av ”Du skal høre mye” gjennom alle år, og nå syntes datteren hans at det var på tide at han tok turen nordover til Rorbua for å fortelle sine mer eller mindre sannferdige historier fra hjembygda. Så hun formelig ”anmeldte” sin far til NRK, og i kveld er han ”innsatt” på Rorbua.

Ved siden av Kåre sitter Atle Smedsund fra Gravdal i Lofoten. Atle er etter hvert blitt en av landets fremste formidlere av den nordnorske fortellertradisjonen. Tørrvittig og alvorlig, men med glimt i øyet.

Vi møter også programmets eksentriske og oppfinnsomme tusenkunstner Karl Gustav Gjertsen som viser frem en rekke utrolig konstruksjoner - alle returnert fra patentkontoret.

Nå på italiensk
Den kjente og kjære melodien ”Gabriels obo” er blitt ikledd italiensk tekst og heter ”Nella Fantasia”. Jan Werner Danielsen er som vanlig helt tilstede og gir publikum en spesiell opplevelse. Jan Werner har spilt inn ”Nella Fantasia” på en juleplate med Bettan og sist jul også med Sølvguttene. Nå jobber han med stoff og forberedelser til sitt eget sommershow, og til høsten kommer han med ny CD.

Egenprodusert underholdning fra Tromsø
Programleder Tore Skoglund
Prosjektleder Esben Holm esben.holm@nrk.no
Produksjonsleder Eirin Bjørnstad
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53/907 75 758
duskalhoremye@nrk.no

Bilder
1 Kåre Kristiansen fra Høyjord i Andebu og Atle Smedsund fra Gravdal i Lofoten er gjester på Rorbua i kveld. (Foto: Ola Røe)

2 Jan Werner Danielsen er kveldens musikalske gjest på Rorbua. (Foto: Ola Røe)