Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 onsdag 2. juni kl 20.40
Nord og sør (2:12)

Klare for krigen

Sørstatsgutten Orry og George fra nord har utviklet et sterkt vennskap ved militærakademiet West Point. Etter fire år er de to ferdige med utdanningen og blir utnevnt til offiserer i infanteriet.
Sammen blir de sendt av gårde for å slåss i den meksikansk-amerikanske krigen. I august 1847 møter de fienden i det grusomme slaget ved Churubusco, nær Mexico City. Og de støter på en gammel fiende, Elkanah Bent. Den forhatte kommandosjersjanten fra akademiet er full av hevnlyst og griper begjærlig sjansen til å plage sine tidligere elever.

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main. I andre roller finner vi blant andre Leslie-Anne Down, James Read, Kirstie Alley, Olivia Cole, Lee Bergere, David Carradine og Robert Mitchum.
Serien er produsert av TV- selskapet ABC, som sparte ikke noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.
NRK2 onsdag kl 20.40
Tidligere sendt i 1987 og i NRK1 21.7.98

Bilde
Kommandosjersjant Elkanah Bent (Philip Casnoff) får anledning til å hevne seg på Orry og George.
Produksjon: ABC (1985)

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: North and South
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Olivia Cole, Lee Bergere, David Carradine og Robert Mitchum
Regi: Richard T. Heffron
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf. 23 04 78 53