Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. januar 2011 kl 20.15 Det første steget

Et lite steg i ny retning


I denne dokumentarserien møter vi helt forskjellige mennesketyper som har ett felles mål: Å endelig gjøre noe de lenge har hatt lyst til, eller føler de burde ha gjort. Det dreier seg om både små og store ting, og uansett er det viktig for den det gjelder. De tar et steg i ny retning.

For noen er det livsnødvendig, for andre er det upraktisk å la være. For andre igjen er det rett og slett deilig å få det gjort.

"Et lite steg for menneskeheten, et stort skritt for meg", er stikkord for serien hvor målet er å få folk hjemme i sofaen til også å reflektere over livene sine - og ta fatt.

Første episode
Noman Bashir Ahmed sliter med å holde motivasjonen oppe på skolen, noe han ikke er alene om som ung gutt i videregående. På APO Skole Oslo får elevene god hjelp av lærer Torgeir Kaasa i å fortsette løpet til neste skoleår, og Noman, som drømmer om å bli noe som faren kan bli stolt av, lar seg inspirere. Men han har fortsatt problemer med å stille presist til timen.

Mona Hauge har lang fartstid som leder innenfor markedsføring og salg, men nå vil hun satse: Hun vil gründe sitt eget selskap, et rådgivingsfirma. Det betyr at hun må våge å gi slipp på sikker inntekt.

Egenproduksjon dokumentarserie i fem deler
Pressekontakt: Karoline Berg, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , 815 65 900