Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. september 2006 kl 23.10 Store studio

Morrison og Aulie

Anne Lindmo er programleder for Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo er programleder for Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Englands heteste stemme spiller live i Store studio. Hans navn er James Morrison. Og hvorfor finnes det så få kvinnelige hovedroller i norsk film? Møt en kvinnelig kunstner som selv inntar hovedrollen.

"Undiscovered" heter Morrisons album, men det er ikke en særlig beskrivende tittel. I to uker har han vært nummer én på britiske lister, og avisene er fulle av vendinger som "et ekstraordinært nytt talent", "Englands mest uttrykksfulle stemme". Mange trekker paralleller til Otis Redding.

Kvinner på sidelinjen
Den siste tiden har det vært en debatt om kjønnsfordelingen innen norsk film. Hvorfor finnes det så få kvinnelige hovedroller? Er det mennene som styrer, kvinnene som ikke er nok frempå, eller begge deler? Pia Tjelta og Cecilie Mosli snakker om mannsmakten i norsk film.

Omstridt kunstner
En kvinne som absolutt vet å sette seg selv i en sentral posisjon, er malerinnen Marianne Aulie. Hun er velkjent for sine fargerike klovneportretter, og for å være en uredd og utradisjonell stemme på den norske kunstscenen. Hun er snart aktuell med en ny utstilling og med en annonsekampanje som kommer til å vekke oppsikt. Aulie er gjest i Store studio.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er fremdeles programleder, mens popreporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i popuniverset. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2006)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 86 96/92 01 55 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no