Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. desember 2008 kl 19.30 Julenøtter 2008

Julens hjernetrim


Roald Øyen, nøttekongen i egen høye person gjennom et kvart hundreår, er tilbake med nye geografiske oppgaver for hele familien. Seernes årvisse julefavoritt er gjennomsyret av livsglede og pågangsmot, økonomiske nedgangstider til tross.

"Julenøtter" ligger hvert år i teten blant julens mest sette programmer. Også i år får vi åtte programmer, som sendes kl 19.30 fra 1. juledag og fram til 1. nyttårsdag. I hvert program presenteres det fem oppgaver der forbokstaven i svarene danner et løsningsord.

Svaret kan ringes inn på tlf 815 49 049, eller du kan sende inn løsningsordet på SMS til 1987 med kodeord JUL. SMS-tjenesten koster 3 kroner.

Svarene på dagens oppgaver presenteres sammen med vinnerne samme kveld rundt kl 23.00.

Natal
I år slår Roald Øyen an tonen ved å omgi seg med energi og livsutfoldelse. I det første programmet skal vi nemlig til sambaens kontinent, Sør-Amerika.

Her skal vi blant annet til Natal, et populært turistmål ved kysten nordøst i Brasil. Navnet betyr jul på portugisisk, men som vi skal se er det ellers lite som minner om jul når Roald Øyen besøker byen.

I det neste programmet holder Roald Øyen seg i Norden. Her er et av temaene norsk-finsk forbrødring – og en smule kappestrid.

Kolonimakten
Seinere skal det blant annet handle om den tidligere kolonimakten Norge og de områdene vi har skuslet bort både her nord og nedover på kontinentet. Et eget program er viet Spania, med hele den iberiske halvøya og øyene omkring.

I Tyskland skal vi besøke et av verdens beste julemarkeder, og vi skal på en gammeldags togtur til Stockholm. Danmark og Nordmøre er andre stoppesteder på Roald Øyens oppgaveturné.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2008)
Ved Roald Øyen
Pressekontakt/programinformasjon:Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900