Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 27. juni 2010 kl 21.40 Anne-Kat. ser på tv

Dramatisk

Anne-Kat. Hærland harselerer med dramasjangeren. (Foto: Sara Rose)
Anne-Kat. Hærland harselerer med dramasjangeren. (Foto: Sara Rose)
Det skal dreie seg om dramatisert underholdning hos Anne-Kat. Hærland i kveld. Dette er alle de tv-programmene der skuespillere brukes som skuespillere, og ikke som fyll og pynt.

Alle tv-kanalene har gjort forsøk på å lage humorserier, spenningsserier, rene dramaserier eller elleville situasjonskomedier. Dette er programmer som på alle måter er vanskeligere å lage enn de andre formene for tv-underholdning, mener Anne-Kat. Programlederen har også funnet en formel på hvordan man kan identifisere hva som er tv-drama og hva som ikke er det:

-Hvis du ser en person som står stivt og snakker i dårlig belysning, så er det drama. Hvis du ser Wenche Foss med champagneglass så er det IKKE drama. Hvis hun står der UTEN champagneglass, så er det mest sannsynlig drama. Mens Sverre Anker Ousdal finnes kun i dramaproduksjoner, sier Anne-Kat.

Med økende vanskelighetsgrad blir fallhøyden selvfølgelig større, og det er ikke rart at det er disse seriene som får frem de sterkeste følelsene hos folk. Slik er det også med Anne-Kat. Hun har kvesset klørne og er mer enn klar for å ta en nærmere titt på alle sjangerne som faller inn under kategorien "tv-drama".

Om serien
To år etter at hun forlot fredagssuksessen "Nytt på nytt", er komikeren Anne-Kat. Hærland tilbake på skjermen, denne gangen skal hun med argusøyne se på den norske tv-historien. Intet tv-øyeblikk er for lite, og intet er for stort. Hun har virkelig fråtset i alle de norske tv-kanalenes arkiver – på jakt etter pinligheter, feilskjær, bommerter, eller bare rett og slett ting hun selv syns er morsomt. De havner alle under Anne Kats skarpe lupe; tv-journalistene, stjernene, publikummet, showene og ikke minst alle de energiske programlederne titteboksen har fremfostret gjennom tidene.

Med en sunn skepsis til en tidvis fjollete verden av tv-programmer vil hun forsøke å hjelpe deg til å se på tv på en ny måte – det vil si sin måte!

"Anne Kat ser på tv" på en måte kanskje flere burde gjøre …

Sendt tidligere.

Norsk humorserie 2009
Produsert av: Rubicon TV for NRK
Produsent: Geir Sindre Breivik
Programleder: Anne-Kat. Hærland
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice 815 65 900