Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. mars 2001 kl 22.00 Spillerom: Vamp med gjester

Spillerom: Vamp med gjester

NRK1 onsdag 7. mars kl 22.00
Spillerom: Vamp med gjester

Et musikalsk eventyr

I fjor høst gav Haugesunds-gruppa Vamp en konsert på Sentrum Scene i Oslo. En fullsatt sal fikk oppleve de tre vestlandsguttenes i samspill med noen av Norges største artister.

Vamp, som i dag består av Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland, har siden debuten i 1993 solgt over 200 000 plater og mottatt tre Spellemannpriser. Vokalist Jan Ingvar Toft sluttet brått i Vamp for vel to år siden, og bandet stod ved et veiskille.

Løsningen ble å samle noen av landets mest kjente stemmer på den nye plata \"En annen sol\", en suksessrik produksjon som førte til nok en Spellemann-nominasjon. I konsertopptaket i kveld er de fleste av dem på plass, sammen med Toft og et forsterket band. Vi møter også Herborg Kråkevik, Rita Eriksen, Kirsten Bråten Berg, Ole Paus, Odd Børretzen, Jan Eggum, Frode Rønli og Bjørn Eidsvåg.

Befestet posisjon
Konserten på Sentrum Scene i Oslo fikk terningkast fem av anmelder Øyvind Rønning i Dagbladet, som blant annet skrev at \"Vamp har startet turneen i kjølvannet av utgivelsen av plate nummer sju, kritikerroste \"En annen sol\". Dessverre er bare Rita Eriksen og Bjørn Eidsvåg med videre på ferden, men trøsten er at seansen kommer på tv i NRK-programmet Spillerom\".

Med konserten på Sentrum Scene befestet Vamp sin posisjon som et viktig norsk band. Det var fullt hus, og publikum ville ikke gi slipp på heltene fra Haugesund før de fikk hele \"Tir n\'a Noir\", med hele ensemblet på scenen - og enda litt til.

NRK1 onsdag kl 22.00
Sendt 15.10 og 22.10.2000 (NRK2)

Egenproduksjon fra Musikkredaksjonen
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
Haugesundgruppa Vamp har hatt stor suksess med platen \"En annen sol\". (Foto: Pål Laukli)