Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juni 2008 kl 18.35 Eventyr på hesteryggen

Svette, sult og ormer

Rideturen fortsetter i stekende solskinn. (Foto: SVT)
Rideturen fortsetter i stekende solskinn. (Foto: SVT)
Rideturen for de sju svenske ungdommene er godt i gang. Gjengen svetter seg gjennom fjellandskapet i Katalonia. Lovisa er sulten og det gjør at hun blir i dårlig humør.

Klara får et uhell da hesten hennes stopper brått og hun faller av. Men hun setter seg opp igjen og rir videre til stedet de skal raste. Lederen Rudi samler dem og forteller at der er det tre regler å følge: være i nærheten av hverandre, ikke tenne bål og ikke ta på ormene.

Redd for ormer
At det er ormer der fører til at barna blir redde, særlig jentene. De stamper hardt med føttene for å skremme dem vekk. Før lunsj bader de i en kulp ved en foss like ved der de skal spise.

Så spiser de, og Rudi ber dem om å lete etter den første gullmynten. Lovisa finner den i kulpen de har badet i. Etter lunsj rir de videre, og Rudi sier de må legge godt merke til hvor de rir – de skal nemlig ri alene samme vei tilbake.

Vel fremme ved huset der de skal overnatte dukker Nisse opp. Han er bedre av allergien og kan bli med gjengen videre. Etter aftens leveres mynten til Rudi som gir dem kartet for neste dags ritt. Han forteller dem at de må studere det nøye, fordi de må ta noen viktige avgjørelser underveis.

Om serien
Sju svenske ungdommer mellom 12 og 14 år, 3 gutter og 4 jenter, begir seg ut på et rideeventyr i de spanske Pyreneene. Ferden går i Katalonia, det spennende og vakre landskapet som kanter Costa Brava - "den ville kysten".

Svensk realityserie fra 2006
Originaltittel: Barbacka Äventyr – Katalonien
Produksjon: SVT
Kontaktperson:Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer