Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. februar 2005 kl 20.10 Krøniken

Erik har nye planer


Året er 1961, og det er gått nesten to år siden Erik tvert brøt kontakten med sin far. Men han har ikke mistet arbeidslysten og er i gang med et nytt prosjekt.

Hjemme hos Søs og Palle er det en travel hverdag. Palle er blitt medlem av Folketinget som dessverre ikke fungerer helt slik han hadde ventet. Søs på sin side har mer enn nok å ta seg til i Fjernsynsteateret.

Ida stortrives med jobben på Bella, og respekten for den jobben hun gjør er stor. Privat er hun bekymret for sine to sønner. De savner sin far, noe Ida ikke kan gjøre så mye med.

Hos Børge og Karen går livet som normalt, men Emma har fortsatt evne til å overraske og sjokkere.

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK de neste fem episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Erik (Ken Vedsegaard), Søs (Maibritt Saerens), Ida (Anne-Louise Hassing) og Palle (Anders W. Berthelsen) sine liv er etter hvert blitt vevd inn i hverandres.

Erik og Ida giftet seg, men ble senere skilt, og Erik dro fra landet. Nå har han, på sin fars oppfordring, kommet tilbake til Danmark for å jobbe på Bella. Ida ønsker å gjøre karriere i Bergs forlag, og hun prøver så godt hun kan å samtidig mestre rollen som alenemor for sine to sønner. Hun og Erik har stadige konflikter når det gjelder barna.

Søs har giftet seg med Palle og blitt hjemmeværende husmor og politikerfrue. Palle gjør karriere i Sosialdemokratene, men Søs begynner å kjede seg.

I arbeiderhjemmet hos kommunisten Karen og sosialdemokraten Børge, Palles far, er det etter hvert blitt svært så god stemning. De har lagt politikken bak seg, men av og til fører deres forskjellige oppfatning til uenigheter.

Karin og Kaj Holger, Søs’ og Eriks foreldre, representerer overklassen til fulle. Forholdet dem imellom har vært temmelig kjølig, men etter at Kaj Holger ble syk, er ekteparet kommet nærmere hverandre, og varmen har begynt å bre seg igjen.


Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 4)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Ken Vedsegaard, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø og Stina Ekblad.
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer