Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 31. august 2009 kl 20.00 Bangla mekaniske verksted

Aldri så galt…

Bilen før den har fått behandling av bildesigner  Leepu og bilmekaniker Bernie. (Foto: Discovery Channel)
Bilen før den har fått behandling av bildesigner Leepu og bilmekaniker Bernie. (Foto: Discovery Channel)
…at det ikke er godt for noe. Det oppstår brann i verkstedet, og Leepu og Bernie prøver så godt de kan å berge restene. Så viser det seg, til bilentusiastenes store glede, at det forbrente vraket opprinnelig er en BMW – klar til forvandling.

Til tross for store skader ser Leepu og Bernie en ny skatt i det forbrente bilvraket. Her er ingen utfordring for stor. Gutta setter alle kluter til for å skape en ny, frekk superbil til et arrangement som går av stabelen om kun to uker. Vil de rekke det, eller ender den brannskadde BMWen på skraphaugen?

Om serien
Bli med Leepu fra Bangladesh og Bernie fra England inn på Bangla mekaniske verksted, hvor de blander crazy designvisjoner med mekaniske evner. Mens Bernie tar for seg det praktiske arbeidet, sørger Leepu for kreative sprell – noe som både går Bernie og verkstedet på nervene. Vil den britiske og den bangladeshiske kulturen ende i en front-mot-frontkollisjon, eller vil de to bilfanatikerne klare å skape nye superbiler?

Leepu og Bernie
Leepu lever og ånder for - og drømmer om biler, uansett form, farge og størrelse. Det har han gjort siden han som guttunge for første gang la øynene på en Lamborghini. Han lagde sin første bil allerede som 17-åring og jobber nå som bildesigner. Hjemme i Bangladesh er Leepu blitt et nasjonalt ikon på grunn av sine unike og spektakulære bilkreasjoner.

Bernie derimot, er den praktiske bilmekanikeren som er født med olje i årene. Oppvokst på østkanten i London begynte han å jobbe med biler allerede som elleveåring. Tolv timer hver lørdag sto han og polerte drosjebiler. Ved fylte tretten fikk han praksisplass på et bilverksted og det tok ikke lang tid før han kjente både innsiden og utsiden av alt fra Ford til Ferrari.

Britisk dokumentarserie i tolv deler (2008)
Produsert av: Discovery Channel
Originaltittel: Chop shop: London garage
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer