Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. august 2003 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Jenny - lyst på livet

Energibunt med mange utfordringer

Vi møter Jenny Arnfinnsdatter Vesterhus (19) i
Vi møter Jenny Arnfinnsdatter Vesterhus (19) i "Med sjel og særpreg" i kveld. (Foto: Julie Maske/Scanpix)
Jenny Arnfinnsdatter Vesterhus (19) har det travelt med å fylle livet med mest mulig spenning. I sommer henger hun i stroppen som guide, vertinne, vaktmester, havnesjef, diskenspringer og vaskedame langt til havs. Hun holder til på Sør-Gjæslingan nord for havstykket Folla.

Denne jobben er midt i blinken for energibunten fra Jådåren i Beitstad. - Her står utfordringene i kø. Det er slik jeg vil ha det, sier 19-åringen som for et par år siden stakk til fjells for å jobbe sommeren igjennom som seterbudeie i Valdres. Senere har hun fått med seg et år som utvekslingsstudent i Honduras. Nå venter siste året på videregående skole på Inderøy der ballettlinjen kanskje overbeviser om videre vegvalg.

- Hvis det blir noen kroner overskudd etter sommerens gjerning, skal pengene gå til billett på den transsibirske jernbanen neste sommer. Jeg har hørt så mye spennende om denne togturen at jeg ikke kan la være. Kanskje blir det tid til en sommerjobb neste år også - det gjelder å skaffe seg arbeidstrening, uansett hva framtida finner på. Kompetanse vil det alltid være spørsmål etter, og med to eldre søstre og en yngre bror er jeg flasket opp til å kunne bidra med noe. Å vokse opp på en gård er en gave, poengterer Jenny mellom oppdragene omkring på de havslitte skjærene ute på Sør-Gjæslingan.

Om "Med sjel og særpreg"
I en serie portretter, signert det populære NRK-teamet Andreas Lunnan og Sverre Krüger, møter vi hverdagsmennesker som har tråkket litt utenfor oppgåtte stier. Det er mennesker som har optimismen til felles, og evnen til å sette ideer ut i livet. "Med sjel og særpreg" setter de farge på hverdagen.

Produsert av Sverre Krüger for NRK
Pressekontakt: Erik Bull, tlf. 73 88 16 61/99 59 97 60,