Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. januar 2008 kl 19.55 Sirkusliv

Oppmerksomhet, klovnebarn og baby i mage

PR og medieoppslag er viktig for Arnardo, og i denne episoden møter Arild Arnardo og sønnen Are både VG, Se & Hør, TV2 og Kanal 24. Der skal servere gode historier og gi en smakebit av årets program.

Arilds far og ets grunnlegger Arne Arnardo - eller "Gubben" som han også ble kalt - var en mester i å få oppmerksomhet. Han ble norgesberømt da han i 1937 balanserte på toppen av et par stoler oppå Odd Fellow-bygningen i Oslo. For å minnes sin far drar Arild til farens hjemby Sarpsborg.

Italienske Jimmy Folco har også blod i årene. Han kommer fra en familie med flere generasjoner av klovner. Nå er Jimmy som egentlig heter Luigi, blitt far til en liten klovn in spe. Sønnen "Lille" Jimmy på to år leker heller med farens klovnerekvisitter enn sine egne barneleker.

Det er ikke lett å stadig være på flyttefot når man skal ha ting reparert. I to uker har den polske trapesartisten Andrzej Wozniewski kjørt rundt med en ødelagt campingvogn. Bakdelen av vognen har falt av etter et kræsj. Nå fryser han om natten, men hvordan skal han få tak i materialer?

Familien Gärtner som opptrer med de to indiske tungvekterne, elefantene Rani og Mandra, venter barn nummer fire. På 7-årsdagen til den nest eldste gutten, Josef, avslører moren om det er en gutt eller jente hun bærer på i magen.

Om liv
I åtte episoder følger vi det opplevelsesfylte livet til Arnardo. Vi møter blant annet den italienske klovnen Jimmy Folco og familien Gärtner fra Wien, som har med seg to indiske tungvektere i form av elefantene Rani og Mandjula.

Sesongen starter i vinterkvarteret i Lillesand og beveger seg så langt nord som til Alta, før sirkusfølget på om lag 90 personer har siste forestilling i Stokke i Vestfold.

Sirkusdirektør Arild Arnardo var kun syv år da faren, Arne Arnardo, skapte Arnardo i 1949. Siden har Arild tilbrakt hvert sommerhalvår på veien sammen med artister, dyr og teltarbeidere. Nå er Arild 65 år, og sønnen Are og datteren Helen er i ferd med å overta mye av ansvaret for å skape magi i manesjen kveld etter kveld. Fjerde generasjon Arnardo er også på plass i form av Luigi på 7 år og Shannon på 5 år.

Serien er produsert av NRK Program riks i Bergen, som tidligere har laget seriene "Hospitalet" (2003) og "Oljeriket" (2006) i samme sjanger. Tre foto-regissører fulgte sirkuset i en bobil og levde sammen med dem det meste av sesongen 2007. På den måten kom kameraene og mikrofonene ekstra tett på de små og store drama som oppsto underveis.


Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland
Prosjektleder og regi: Ole Egil Størkson, tlf 928 68 451
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716, anja.nylund.hagen@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900
Episoden blir også sendt søndag 27. januar NRK3.