Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. juli 2001 kl 20.05 Absolutt norsk

Topp stemning hos Rune Larsen

Det er topp stemning hos Rune Larsen i det siste programmet av
Det er topp stemning hos Rune Larsen i det siste programmet av "Absolutt norsk" (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Etter sesongens gode seertall avsluttes ”Absolutt norsk” mens stemningen er på topp! Til det trenger man også toppartister. Fra øverste hylle har vi plukket Trond-Viggo Torgersen, Maj Britt Andersen og Maria Solheim. Legg til Ylvis, Jan Eggum og Rune Larsen, og avslutningen blir et musikalsk koldtbord av beste merke.

Med et gjennomsnittlig seertall på godt over 700 000 og med en markedsandel på 53 prosent (pr. 14. juni) har Rune Larsen og hans faste følge all grunn til å være fornøyd. Program 3 som gikk 5. mai, plasserte seg på toppen av seerbarometeret den helgen. 836 000 publikummere så Haldor Lægreid i aksjon. Markedsandelen var på 62 prosent.

De siste gjestene
I kveld står Rune Larsens siste gjester for tur, og de er ingen hvemsomhelst. Trond Viggo Torgersen er en av Norges mest allsidige artister. Programleder, plateartist, skuespiller, lege, barneombud – Trond Viggo har gjort det meste. I ”Absolutt norsk” er det selvsagt plateartisten som kommer best frem. Gjør klar for ”Hjalmar”!

Maj Britt Andersen har mye av æren for at standarden på norske barneplater er blitt kraftig hevet de siste årene. Hun har også laget voksenpopmusikk, og vi vil få høre smakebiter fra begge repertoarene hennes.

Maria Solheim er årets mest omtalte platedebutant. Hennes nye cd ”Barefoot” har imponert hele bransjen – det være seg artister, journalister og publikum – og nå vil også tv-seerne i de tusen hjem bli sjarmert i senk.

Overraskelse
Ylvis har gjemt en liten overraskelse til dette siste programmet. Hva – eller rettere sagt hvem – det er, blir ikke avslørt før programmet går på lufta.

Jan Eggum står løpet fullt ut – absolutt tilstede med sitt leksikon, sin gitar og sitt smittende humør. Kan det bli bedre?

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1 Det er topp stemning hos Rune Larsen i det siste programmet av ”Absolutt norsk” (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
2 I sesongens siste ”Absolutt norsk” er Trond Viggo Torgersen gjest. ” (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
3 I sesongens siste ”Absolutt norsk” er Maj Britt Andersen gjest.. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
4. Trond Viggo Torgersen, Maj Britt Andersen, Maria Solheim og Rune Larsen. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
5. 11-åringen Bjarte Ylvisåker opptrer med sine brødre i kveldens ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)LENKER
  • Absolutt norsk