Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. desember 2001 kl 22.45 Vagn på New Zealand

På villsvinjakt

. Vagn har vært på villsvinjakt i New Zealand. Her har han slengt byttet på ryggen. (Foto: DR)
. Vagn har vært på villsvinjakt i New Zealand. Her har han slengt byttet på ryggen. (Foto: DR)
En mann må kunne svinge et 80 kilos villsvin på ryggen uten å gå i kne, ellers er han ingen god svigersønn. Det mener newzealandske menn, og det gjelder også bokbinder og hundetrener Joshua Kauta.

Joshua og hans familie er verter for Vagn når han kommer til det lille stedet Torere. Joshua inviterer dansken på villsvinjakt, som foregår etter gammel maoritradisjon: Svinet skal ikke skytes, men slaktes med kniv.

Familien Kauta bor avsides, og alle de fire barna får fjernundervisning. En gang om dagen er læreren på telefon. Familien har også en egen kirke på eiendommen sin, og Vagn er med på den ukentlige gudstjenesten.

Vagn stifter også bekjentskap med en newzealandsk spesialitet: avstressing.

Om serien
NRK har tidligere fulgt Vagn Olsen på oppdagelsesferd i den arabiske verden og i båt på kanalene i Europa. Denne gangen farter den reiselystne dansken rundt New Zealand i en gammel skranglekasse av en bil han har kjøpt gjennom internett for 6000 kroner.

I løpet av åtte programmer besøker han Auckland, Bay of Islands, Gisborne, Dannevirke (som ble grunnlagt i 1870-årene av dansker, nordmenn og svensker), Nelson, Marlborough, Kaikoura, Vestkysten på Sydøyen, Otago og Queenstown.

Vi blir kjent med landets innbyggerne, et uhøytidelig folk som tar imot sine gjester med åpne armer og naturlig og vennlig nysgjerrighet. New Zealands storslåtte og ville natur inviterer til mangeartede opplevelser, og vi skal blant annet jakte på villsvin med pil og bue, svømme med delfiner, grave gull og hoppe i strikk fra 130 meters høyde.

Dansk produksjon
Originalittel: Vagn hos Kiwierne
Programleder og reiseleder: Vagn Olsen
Kontaktperson innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder:
1. Vagn har vært på villsvinjakt i New Zealand. Her har han slengt byttet på ryggen. (Foto: DR)

2. Joshua Kauta er bokbinder og hundetrener. Han er vert for Vagn i Torere, og inviterer Vagn på villsvinjakt etter gammel maoritradisjon. (Foto: DR)