Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. september 2005 kl 23.50 The Ice Storm

En familie i oppløsning


Det er Thanksgiving-helg i 1973. I en velstående familie i Connecticut ser alt ut til å være i skjønneste orden på overflaten, men familiens indre liv er på vei til å ende i kaos.

16 år gamle Paul Hood (Tobey Maguire) har kommet hjem fra internatskolen i helgen, men ville heller blitt på skolen. Han orker ikke spenningene hjemme, og dessuten vil han gjerne treffe Casey (Katie Holmes), som bor på Manhattan. Den 14 år gamle søsteren hans, Wendy (Christina Ricci), er på god vei til å bli en beinhard kyniker, glødende opptatt av den pågående Watergate-saken. Wendy har også begynt å eksperimentere seksuelt med nabogutten Mikey (Elijah Wood).

Her har hun åpenbart noen å slekte på. Wendys far Ben (Kevin Kline) har et forhold til Mikeys mor, Janey (Sigourney Weaver). I motsetning til henne tror Ben at de har en fremtid sammen. Elena (Joan Allen), Bens kone, merker at noe er galt både i ekteskapet og i livet hennes, men vet ikke hva hun skal gjøre med det.

Mens tenåringene eksperimenterer med dop og alkohol og de voksne driver med partnerbytte, begynner et farlig teppe av frossent regn å legge seg over New Canaan…

"Ice Storm" er basert på den kritikerroste romanen med samme navn, av Rick Moody.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "The Ice Storm"
Regi: Ang Lee
I rollene: Kevin Kline, Joan Allen, Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Christina Ricci, Elijah Wood
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83