Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. desember 2006 kl 20.05 Presidenten

Tap og vinning på valgdagen

Det er samling i bånn i Santos-leiren, og valgkampleder Josh er urolig over valgtallene.

Stemningen er nervøs i demokratenes leir i timene før amerikanerne går til urnene. Donna forsøker å roe Josh ned. Det ender med at de går til sengs sammen på valgdagen – to ganger.

Josh har sin mann Bruno plassert inne i republikanernes leir. Meldingene Bruno gir ham derfra, er urovekkende. Det er noe som ikke stemmer med valgtallene, mener både Josh og Bruno.

Et sjokk
I valgkamp-rommet hos presidentkandidat Santos følger alle med på valgresultatene. I Det hvite hus forsøker Charlie, presidentens personlige assistent, å få stabssjef C.J. til å begynne å tenke på å skaffe seg noe annet å gjøre når Bartlets periode er over. Og hjemme hos visepresidentkandidat Leo får Annabeth sjokk da hun åpner baderomsdøren.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Election Day (Part 1)"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt:Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no