Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. februar 2002 kl 19.30 Dagligliv langs Mississippi

Med husbåt på Mississippi

Danmarks Radios medarbeider Peter Wath og mannskapet på husbåten ”Queen Aurora” la ut på en 220 mil lang seilas nedover Mississippi River. I reportasjen sist uke gjorde de en avstikker langs Tennessee River, for å høre på countrymusikk i Nashville. Nå bærer det videre, med Mexico-golfen som endelig mål.

Men først hilser Peter Wath på en hippielandsby i Tennessee, et slags Karlsøy i Troms forflyttet til det amerikanske fastland. Her bygde amerikansk ungdom opp et alternativt samfunn på 1970-tallet. I dag, nesten 30 år senere, er ettertankens tid kommet for dem som ble igjen. Hva med fellesskapstanken? I det som en gang var et kollektiv, passer nå de fleste sine egne saker. Enda en amerikansk drøm som brast?

Elvis i Tupelo
Igjen gjør mannskapet på ”Queen Aurora” en avstikker, nå til småbyen Tupelo i staten Mississippi. Byen teller bare 30 000 innbyggere, men byens store sønn ruver desto mer. Elvis kom til verden i Tupelo i 1935 og tråkket sine barndomssko der. Barndomshjemmet, et beskjedent hus, er åpent for publikum.

Kreoler-mat
”Queen Aurora”, den lille skoesken av en båt, snegler seg fram mot endepunktet for turen. Mexico-golfen er et område preget av kreolsk kultur. Og siste måltid med gjengen blir selvsagt på kreolervis. Husbåtkokken gir en innføring i kreolsk kjøkken, som er en blanding av indianerretter og fransk bondekost.

Utvekslingsprogram fra Danmarks Radio
Programleder: Peter Wath
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57