Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. juni 2005 kl 23.30 Uti vår hage

Den store plystrekongen

Vi møter Atle Antonsen som plystrekongen Attar. Familien hans er ikke begeistret over hva han driver med. (NRK-foto: Ole Kaland)
Vi møter Atle Antonsen som plystrekongen Attar. Familien hans er ikke begeistret over hva han driver med. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det er ikke så greit å være innvandrergutt og ha et kjempetalent dersom far nekter deg å utvikle det… Attar er flink til å plystre, men hans opphav vil bare at han skal jobbe i storkiosken.

Vesle Attar er så innmari flink til å plystre. Han underholder ofte kundene i storkiosken med plystringen sin, men far setter foten ned og nekter sønnen å plystre mer. Attar bør konsentrere seg mer om å arrangere varer hulter til bulter, mener han. En dag blir en barinnehaver så imponert at han tilbyr Attar jobb som plystrer. Hva skal Attar gjøre? Trosse far? I flere år fremover lever han som plystrer i skjul…

I kveldens novellefilm møter vi også Even Benestad som lager en film om sin onkel denne gang – multihandikappede Truls Ove, som er en finurlig skrue…

Om serien
I sommer blir det gjensyn med "Uti vår hage" som byr på en serie novellefilmer signert Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen. Serien gikk på NRK1 første gang høsten 2003.

Filmene handler lite om hagearbeid, men masse om hva tre lystige hjerner kan finne på når de behandler temaer som "Norsk Film", "Nynorsklæreren" og "Frelseren". Hver film inneholder flere historier, men med en hovedlinje.

Trioen har selv utarbeidet ideer og skrevet manus til filmene. Hovedansvarlig for regi er Ole Martin Hafsmo.


Novellefilmserie
NRK Underholdning og Dropout Production
Regi, "Hulter til bulter": Ole Martin Hafsmo
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen, Even Benestad og Pernille Sørensen.
Prosjektleder: Charlo Halvorsen, charlo.halvorsen@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364LENKER
  • Les mer