Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 17. juli 2006 kl 21.30 Niern: Kellys helter

Krigskomedie fra 1970

Vi møter Clint Eastwood i rollen som Kelly, en tidligere løytnant som mistet alle illusjoner om å vinne ære i krigen – om han noensinne hadde noen. Han er blitt fratatt den militære graden for å ha fulgt noen tvilsomme ordrer i andre verdenskrig i Frankrike. Sammen med tre kamerater har han nå mulighet til å gjøre det store kuppet.

Etter å ha tatt en vennlig tysk offiser til fange, finner Kelly ut hvor flere millioner i gullbarrer befinner seg, øremerket til offiserslønninger. For å snike seg bak fiendens linjer og få tak i byttet, må Kelly ha hjelp av tre andre soldater. Det er Big Joe (Telly Savalas), en tøff sersjant, Crapgame (Don Rickles), en forsyningssersjant som allerede har tjent seg rik på svartebørs, og den hippielignende tanksjefen Oddball (Donald Sutherland).

Ettersom det å krysse fiendens linjer betyr å gå i motsatt retning av de allierte styrkene på retrett, møter de væpnet motstand. Ryktene om denne offensiven når den forfengelige general Colt (Carroll O’Connor) som feilaktig utroper de pengegriske skurkene til å være ekte amerikanske helter.

Om filmen
Akkurat som "M*A*S*H" og "Catch-22" er "Kellys helter" laget i 1970, og filmen er i virkeligheten en lett forkledd behandling av Vietnamkrigens sinnssykdom og pengegriskhet.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk/jugoslavisk spillefilm fra 1970
Originaltittel: "Kelly’s Heroes"
Regi: Brian G. Hutton
I rollene: Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, Donald Sutherland, Carroll O’Connor
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83