Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juni 2008 kl 21.45 Kriseteamet

De hvitkledde heltene

Kriseteamet: Christian Vadim (foran) spiller rollen som utrykningslegen Gaspard i den franske dramaserien
Kriseteamet: Christian Vadim (foran) spiller rollen som utrykningslegen Gaspard i den franske dramaserien "Kriseteamet". (Foto: France2)
Fire utrykningsleger er hovedpersoner i "Kriseteamet", en realistisk fransk dramaserie om hverdagen i ambulansetjenesten. Vi følger dem i en ekstremt krevende jobb, som også påvirker privatlivet deres på ulike vis.

Christian Vadim, sønn av skuespillerikonet Catherine Deneuve og stjerneregissøren Roger Vadim, har hovedrollen i serien "Kriseteamet", som skal gå 12 onsdager gjennom sommeren.

Han spiller den briljante anestesilegen Gaspard, som til alles overraskelse sier opp sin sjefsstilling på sykehuset for å jobbe i utrykningstjenesten.

Hans nye kolleger er Patrick (Frédéric Quiring), en ung og idealistisk lege, ungkarskvinnen Bénédicte (Fanny Gilles), som tar ambulanseskift i tillegg til at hun jobber som psykiater, og den hvileløse sjefen Blanche (Denise Chalem), som lever og ånder for jobben.

Med seg på teamet har de sykepleierne Nico (Daniel Lobe) og Birgitte (Nanou Garcia), samt ambulansesjåførene Renaud (Dan Herzberg) og Pacheco (Lionel Sautet).

Vakthavende på kontoret er Caroline (Sophie Broustal), som er bundet til rullestol etter en bilulykke.

Daglig drama
"Kriseteamet" er en realistisk og urovekkende dramaserie som går tett inn på sakene som personellet må hanskes med.

Som leger i ulykkes- og akuttjenesten opplever de fire hovedpersonene de mest dramatiske situasjoner, dag etter dag. Enten det gjelder trafikkulykker, selvmord, kvinnemishandling, overdoser eller hjerteinfarkt har de et tungt ansvar for å takle de mest opprivende tragedier.

Presset privatliv
Oppdraget deres er å redde liv, men død og lidelse er en del av hverdagen. Det er ikke noe de greier å legge bort sammen med den hvite frakken. Slik blir den krevende og altoppslukende jobben også en konstant utfordring for deres private liv og forholdet til de nærmeste.

Den første omgangen i serien består av seks episoder, men også sesong 2 på ytterligere seks episoder står på sendeplanen denne sommeren.

Fransk dramaserie (2006)
Originaltittel: Equipe médicale d’urgence
Produksjon: France2
I hovedrollene: Christian Vadim, Sophie Broustal, Frédéric Quiring, Fanny Gilles og Denise Chalem.
Pressekontakt: Helene Amlie 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no
Hjemmeside: http://programmes.france2.fr/equipe-medicale-urgence/25464881-fr.php


LENKER
  • Hjemmeside