Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. september 2003 kl 20.35 Presidenten

C.J. får livvakt

C.J. (Allison Janney) får livvakt. Mark Harmon i gjesterolle som secret service agenten Simon Donovan. (Foto: Warner Bros.)
C.J. (Allison Janney) får livvakt. Mark Harmon i gjesterolle som secret service agenten Simon Donovan. (Foto: Warner Bros.)
C.J. snakker før hun tenker under en pressekonferanse og blir truet på livet. Ellers i Det hvite hus jobber president Bartlet og Sam på spreng med å få detaljer på plass i forbindelse med toppmøtet med Russlands president.

En rasende C.J. kommer med et høyst personlig utbrudd under en pressekonferanse i kveldens episode. Hun kritiserer i harde ordelag Saudi Arabia på grunn av en gruppe skolejenter som ble nektet å forlate en brennende bygning fordi de var "upassende" kledd.

Reaksjonene lar ikke vente på seg. Pressesekretæren mottar like etter en meget alvorlig dødstrussel. President Bartlet nøler ikke med å beordre en secret service agent til å bevokte C.J.

Administrasjonen mottar foruroligende satellittbilder av et iransk kjernekraftverk bygget ved hjelp av russisk teknologi. Informasjonen kan stikke kjepper i hjulene for toppmøtet som er planlagt mellom USAs og Russlands presidenter.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 3)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41