Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. august 2008 kl 22.30 Sommer-OL i Beijing: Portene mot Østen åpnes

OL i Midtens rike

Sommer-OL i Beijing: Portene mot Østen åpnes (1): Alt du vil vite om sommerens OL-arrangement får du i dokumentaren
Sommer-OL i Beijing: Portene mot Østen åpnes (1): Alt du vil vite om sommerens OL-arrangement får du i dokumentaren "Portene mot Østen åpnes". Åpningsseremonien finne sted på den nye olympiastadion i Beijing, "Fugleredet". (Foto: AP/SCANPIX)
Sommer-OL i Beijing åpner fredag 8. august. Hvordan har forberedelsene til lekene i Midtens rike vært? Dette finne du svar på i den todelt dokumentar, "Portene mot Østen åpnes", som sendes på NRK1 tirsdag og onsdag.

Det er ni millioner sykler i Beijing, synger Katie Melua i en av sine største hits. Og 50 000 sykler i tillegg til disse vil være på plass i den kinesiske hovedstaden under OL. Dette er nemlig antallet sykler arrangøren har rekvirert for utleie til OL-gjestene.

Ti tusen idrettsfolk
Denne lille detaljen samt et vell av andre opplysninger får du med deg i Den europeiske kringkastningsunionens (EBU) dokumentar fra sommer-OLs vertsland. Som at over ti tusen idrettsfolk fra over 200 av verdens land er med. IOC-president Jacques Rogge forteller om forberedelsene til sommer-OL i Beijing sammen med sine nærmeste medarbeidere og en rekke kinesiske embetsmenn.

Den norske kommentaren er ved Tor Aune.

Dokumentarserie i to deler (2008)
Originaltittel: Opening the Gates to the East, del 1
Produsert av: EBU / The European Broadcasting Union
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no