Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. mars 1999 kl 19.35 Da Capo!

Da Capo! (ttv)


NRK1 tirsdag 16. mars kl 19.35
Da Capo!

Åse Kleveland - 50 år og like blid

Vår tidligere kulturminister, Åse Kleveland, fyller 50 år 18. mars i år. Og siden hun også er kjent som visesanger, feires hun selvfølgelig i \"Da Capo!\" Gjester i kveld er også Sten Nilsson og Stephan Barratt-Due.
Åse Kleveland er født i Stockholm i 1949, og begynte allerede som 12-åring å spille gitar og synge viser offentlig.
I 1966 representerte hun Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med melodien \"Intet er nytt under solen\". Åse kom på en imponerende tredjeplass blant 18 konkurrerende land.
I 1986 deltok hun også i Melodi Grand Prix, denne gang som en feiende flott programleder for årets internasjonale finale, som fant sted i Bergen.
I årene 1977-80 var hun medlem av gruppen \"Ballade!\" sammen med Birgitte Grimstad, Lillebjørn Nilsen og Lars Klevstrand.
Åse Kleveland er opptatt både av politikk og kultur, og i kveld deler hun noen av tankene sine med seerne. Hun synger også visen \"Billedvev\".

Sten Nilsson og Stephan Barratt- Due
Den svenske duoen \"Sten & Stanley\" var svært populær i Norge på 60- og 70-tallet, og i kveld er Sten Nilsson på plass i Da Capo-studio på Marienlyst.
Han synger \"Vintergatan\" av Jules Sylvain, en klassiker som Sven Olof Sandberg i sin tid gjorde kjent i hele Skandinavia. Sten Nilsson fremfører \"Vintergatan\" både i originalversjonen og i svensktopp-versjonen.
Fiolinisten Stephan Barratt-Due bidrar med vakker og stemningsfull musikk, og siden det ikke er lenge til påske, blir det \"Easter Parade\" i norsk versjon i allsangen i kveld.
NRK1 tirsdag kl 19.35

Bilde
Fra v. Vidar Lønn-Arnesen, Sten Nilsson, Åse Kleveland, Stephan Barratt-Due og Gunvor Hals. (Foto: Rune Lønn- Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Ved Liv Ørsted og Eva Marie Gransæter
Programledere Vidar Lønn- Arnesen og Gunvor Hals
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83