Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. september 2002 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: En midtsommernattsdrøm

Romantiske forviklinger

Kevin Kline, Michelle  Pfeiffer, Stanley Tucci og Calista Flockhart har hovedroller i Michael Hoffmans versjon av
Kevin Kline, Michelle Pfeiffer, Stanley Tucci og Calista Flockhart har hovedroller i Michael Hoffmans versjon av "En midtsommernatts drøm". (Foto: Twentieth Century Fox)
Regissør Michael Hoffman står bak denne versjonen av Shakespeare-komedien, og han har lagt handlingen til det 20. århundre i Toscana. Romantikkens viderverdigheter, både hos mennesker og fantasivesener, er stikkord for fortellingen.

Duke Theseus (David Strathairn) forbereder seg til bryllupet med Hippolyta (Sophie Marceau). Samtidig har Egeus (Bernard Hill) lovet sin datter Hermias (Anna Friel) hånd til Demetrius (Christian Bale). Men Hermia elsker Lysander (Dominic West), og hennes beste venninne Helena (Calista Flockhart) er vill etter Demetrius.

Alvene
I skogen lever alvene, og de er vitner til disse romantiske forviklingene. Puck (Stanley Tucci) serverer kjærlighetsmiksturer til de elskende, og dermed blir det enda mer forvirring.

Også blant alvene skjer det ting. Dronning Titania (Michelle Pfeiffer) og kong Oberon (Rupert Everett) må ta seg av en gruppe uheldige skuespillere som øver på et teaterstykke i skogen. En av dem, Bottom (Kevin Kline), er forhekset av Puck og blir Titanias nye elsker…

Britisk-amerikansk-italiensk spillefilm fra 1999
Originaltittel: A Midsummer Night’s Dream
Regi: Michael Hoffman.
I rollene: Kevin Kline, Michelle Pfeiffer, Rupert Everett, Stanley Tucci og Calista Flockhart
Pressekontakt: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)