Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. mai 2006 kl 21.30 Winter: La det aldri ta slutt

Gjensyn med populær etterforsker

Politietterforsker Erik Winter er tilbake i Johan Grys skikkelse. (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Politietterforsker Erik Winter er tilbake i Johan Grys skikkelse. (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Serien om Erik Winter har vært svært populær blant norske seere. I kveld og fire uker fremover byr NRK1 på gjensyn med den elegante kriminaletterforskeren.

Det er en modnere Winter (Johan Gry) vi møter i "La det aldri ta slutt". Den tidligere så innbitte ungkaren har passert førti år, han lever sammen med legen Angela (Ulricha Johnson) og er blitt lykkelig pappa til Elsa. Han henter og bringer i barnehagen og slites mellom hensynet til familien og den krevende jobben med å etterforske Göteborgs voldsforbrytelser.

Men mye annet ved Winter er ved det samme – som hans eksklusive italienske dresser og forkjærlighet for dyre biler, cigarillos, maltwhisky og jazz. Og skjer det et drap, går han opp i jakten på morderen med den samme besatte målbevisstheten som før. Som etterforsker er han kjennetegnet av sterk intuisjon, menneskekunnskap og et filosofisk sinnelag, og han nyter stor respekt hos kollegene for sine kunnskaper.

"La det aldri ta slutt"
Boka som ligger til grunn for disse to episodene, er utgitt på norsk under tittelen "Vil ha deg i mørket". Handlingen utspiller seg en sommer da en ung kvinne blir voldtatt i en av Göteborgs parker. Senere blir en annen kvinne funnet drept i den samme parken.

Ugjerningen har tydelige likhetstrekk med en fem år gammel uoppklart drapssak, og Winter arbeider parallelt med begge for å finne en mulig sammenheng. Midt under etterforskningen rammes kollegaen Fredrik Halders av en tragedie som berører også kollegene sterkt.

Teamet
På Winters team møter vi de samme etterforskerne som i forrige runde av serien:
- Bertil Ringmar (Krister Henriksson) er avdelingens ringrev og Winters mest betrodde kollega. Han er en skeptiker av natur, skarp og full av livserfaring.
- Fredrik Halders (Lennart Jähkel) er noe av en grinebiter på overflaten, men under skjuler det seg et varmt hjerte.
- Aneta Djanali (Marie Kuhlberg) er en av spaningsgruppens få kvinner og er dessuten av afrikansk opprinnelse. Hun har en skarp replikk og ditto hjerne, samtidig som hun er lydhør og empatisk.
- Lars Bergenhem (Niklas Hjulström) er ung og ambisiøs, men har en tendens til å bli nedslått og usikker fordi han engasjerer seg så sterkt følelsesmessig i sakene.
- Janne Möllerström (Pierre Lindstedt) er teamets researcher og ordensmann. Han holder styr på de minste detaljer og vokter databasen som sin kjæreste eiendel.

Björn Gunnarsson, som stod for både manus og regi til den forrige serien, har også denne gang vært manusforfatter. Han har dessuten regissert de to siste episodene, "Seil av stein", mens Eddie Thomas Peterson har regissert "La det aldri ta slutt" og "Himmelen er et sted på jorden".

Programmet er sendt tidligere.

Svensk kriminalserie
Originaltittel: Kommissarie Winter - Låt det aldrig ta slut
Basert på bøker av Åke Edwardson
Produksjon: SVT Drama (2003)
Regi: Eddie Thomas Petersen
I rollene: Johan Gry, Krister Henriksson, Lennart Jähkel, Maria Kuhlberg, Niklas Hjulström, Pierre Lindstedt og Ulricha Johnson
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)


LENKER
  • Hjemmesider