Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. desember 2002 kl 22.30 Lydverket

Legenden Morrissey

”Ingen” får intervju med legenden Morrissey. Han liker ikke pressefolk! Men Lydverket har klart det og det eksklusive intervjuet er bare en av mange godbiter i Lydverkets ”The Smiths spesial” på NRK1 i kveld.

At det var The Smiths som fikk æren av å være det første bandet Lydverket valgte å vie en hel sending til, kommer kanskje som en overraskelse på noen. Det gjør det neppe for alle dem som oppdaget det engelske bandet på 80-tallet, og det bør det heller ikke være for alle de andre som senere har oppdaget andre band og artister som har latt seg inspirere av dette poppfenomenet.

The Smiths er nemlig bandet som verdens ledende musikkavis, NME, tidligere i år kåret til det mest innflytelsesrike bandet gjennom tidene, fforan The Beatles.

Alternativt band
The Smiths har fått æren for å ha startet den alternative britiske pop- og rockescenen den gangen de kom på banen i 1982. Selv om bandet for lengst er oppløst, har de beholdt statusen som favorittband hos både horder av fans og blant musikkritikere over hele verden.

Særlig er det frontfigur Morrissey, med sine intime og angstfylte tekster, som fascinerer. I Lydverkets ”The Smiths spesial” blir det selvfølgelig et langt intervju med dette medieskye ikonet som siden høsten 1987 har vært soloartist.

Lydverket kan også by på en guidet tur rundt i Manchester hvor hele The Smiths-eventyret startet i 1982. Guiden er ingen ringere enn Smiths-trommis Mike Joyce.

I tillegg har Lydverket intervjuet Stephen Street, produsenten på flere av The Smiths sine album, samt snakket med Alex Rinde, vokalisten i The Margarets, som har en av Norges aller største Smiths samlinger, og forfatteren Simon Goddard som nå gir ut bok om bandet.

Med andre ord er det duket for en Lydverket-sending full av Smiths-godbiter for både hardkokte fans og nysgjerrige musikkelskere.

NRK Ung
Egenprodusert musikkspesial
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10